Χούθι: Ισχυρίζονται ότι χτύπησαν πλοίο στο λιμάνι της Χάιφα – Επιχείρηση με την Ισλαμική Αντίσταση


Ο ισραηλινός στρατός δεν είναι ενήμερος για κανένα τέτοιο περιστατικό, ανακοίνωσε εκπρόσωπος

Ότι στοχοθέτησαν πλοίο στο ισραηλινό λιμάνι της Χάιφας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε κοινή επιχείρηση με την οργάνωση Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, ανακοίνωσαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Η επιχείρηση είχε στόχο το υπό σημαία Πορτογαλίας πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων MSC Manzanillo, δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτική ομιλία ο Γιαχία Σάρι, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των ανταρτών Χούθι.

Ο ισραηλινός στρατός δεν είναι ενήμερος για κανένα τέτοιο περιστατικό, δήλωσε ένας εκπρόσωπος, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει ένδειξη για κάτι ασυνήθιστο στο λιμάνι της Χάιφας.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης εξαπολύουν επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους σε θαλάσσιες οδούς από τον Νοέμβριο, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα.

Οι Χούθι, που ευθυγραμμίζονται με το Ιράν, εξαπέλυσαν για πρώτη φορά επιδρομές με δρόνους και πυραύλους σε θαλάσσιες οδούς τον Νοέμβριο. Κατά τη διάρκεια δεκάδων επιθέσεων, οι Χούθι βύθισαν δύο πλοία, κατέλαβαν ένα άλλο και σκότωσαν τουλάχιστον τρεις ναυτικούς.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ