Το κείμενο υπογραφών που τρόμαξε την Κουμουνδούρου κι ανάγκασε τον Κασσελάκη να συγκαλέσει τα όργανα


Μετά την πρόσκρουση στον «κομματικό τοίχο» και τα όσα μεσολάβησαν τις τελευταίες ημέρες, με το κλείσιμο της «Αυγής» και τα περί «μαύρων ταμείων», ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 4 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματείας και στις 7 του ίδιου μήνα, η Κεντρική Επιτροπή. Όμως, καταλυτικό ρόλο στο να ληφθεί η απόφαση του προέδρου, έπαιξε κείμενο υπογραφών που συγκέντρωναν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας συνεδριάσεις των οργάνων.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως θα συγκέντρωνε τεράστιο αριθμό υπογραφών, αν δεν μεσολαβούσε η ικανοποίηση του αιτήματος από την πλευρά της ηγεσίας.

Το κείμενο ζητάει τον ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστή στην πορεία ανασύνθεσης της παράταξης, χαρακτηρίζει «αρνητικό» το εκλογικό αποτέλεσμα, αναφέρεται σε «στοχοποίηση στελεχών» και στις πρόσφατες απολύσεις και ασκεί κριτική για την επιλογή της αναστολής της καθημερινής έκδοσης της «Αυγής».

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο «Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μάς υποχρεώνει να δούμε κατάματα τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα και να αναλάβουμε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες.

Παρά την τεράστια πτώση των ποσοστών της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχασε δυνάμεις και ο προοδευτικός χώρος συνολικά δεν ενισχύθηκε, αντιθέτως είχαμε αποχή ρεκόρ και άνοδο της ακροδεξιάς. Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αν και αποδοκιμάζει την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν βλέπει εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Αυτή η ανισορροπία στο πολιτικό σύστημα είναι δημοκρατική αναγκαιότητα να αντιμετωπιστεί. Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι πλειοψηφικό κοινωνικό αίτημα και σε αυτό το αίτημα είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε, με τη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας που θα κερδίσει την ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν. Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία οφείλει να είναι πρωταγωνιστικός σε αυτές τις εξελίξεις.

Γι’ αυτό απαιτείται μια συντεταγμένη συζήτηση στο κόμμα μας τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα όσο και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν. Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος πρέπει να πάρουν τις τελικές αποφάσεις. Ταυτοχρόνως, διαιρετικές τακτικές, απολύσεις και στοχοποιήσεις στελεχών, επειδή διατυπώνουν την άποψή τους, είναι μακριά από την κουλτούρα διαλόγου ενός δημοκρατικού κόμματος. Όπως επίσης, τραυματίζει το χώρο μας το να ανοίγει ξαφνικά, δημόσια και με υπαινιγμούς, μια συζήτηση περί ηθικής και διαφάνειας στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που δεν έχει κανένα έρεισμα.

Οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι το κόμμα μας δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες, υπηρετούσε πάντα στην πράξη τη διαφάνεια και είναι ανεξάρτητο από οικονομικά συμφέροντα. Την ίδια ώρα, δεν γίνεται να παίρνονται τόσο κρίσιμες αποφάσεις για τον εξορθολογισμό στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος, που αφορούν εργαζόμενους, αποφάσεις με ιστορικό χαρακτήρα για την Αριστερά, όπως η αναστολή του καθημερινού φύλλου της Αυγής, χωρίς να συζητηθούν καν σε κάποιο συλλογικό όργανο.

Με βάση τα παραπάνω, οι υπογράφουσες και οι υπογράφοντες, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ζητούμε την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όπου θα συζητηθούν όλα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ