Δύο νεκροί στην Κύπρο λόγω καύσωνα, ακόμη τρεις σε κρίσιμη κατάσταση


Καύσωνας στην Κύπρο:  Τρεις ηλικιωμένοι ασθενείς παραμένουν σε σοβαρή κατάσταση

Δύο ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους από θερμοπληξία στην Κύπρο, καθώς οι θερμοκρασίες εκτινάσσονται σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα στην περιοχή.

Κυπριακός υγειονομικός αξιωματούχος, που επικαλείται η Mirror, επιβεβαίωσε ότι ένα δεύτερο άτομο πέθανε από θερμοπληξία μετά από έναν εβδομαδιαίο καύσωνα που έπληξε το νησί με θερμοκρασίες ρεκόρ για τον Ιούνιου, πάνω από τους 40 βαθμούς κατά τόπους.

Μια 84χρονη γυναίκα πέθανε μια μέρα μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο την Παρασκευή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρατικού Οργανισμού Υπηρεσιών Υγείας Χαράλαμπος Χαριλάου. Πρόσθεσε ότι άλλοι τρεις ηλικιωμένοι ασθενείς παραμένουν σε σοβαρή κατάσταση.

Τα περιστατικά σημειώθηκαν καθώς οι πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται σε περιοχές του νησιού, με τους ισχυρούς ανέμους να εμποδίζουν επίσης τις προσπάθειες των πυροσβεστών να καταπολεμήσουν τις φλόγες.

Η είδηση ​​ακολουθεί δημοσιεύματα ότι μια 91χρονη έχασε τη ζωή της στην Κύπρο την Παρασκευή καθώς οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 45 βαθμούς Κελσίου. Η πρόγνωση ώθησε το νησί να εκδώσει τον πρώτο κόκκινο συναγερμό για υπερβολική ζέστη αυτό το καλοκαίρι, με τη θερμοκρασία ρεκόρ να είναι 10 βαθμούς πάνω από τον εποχιακό μέσο όρο της Κύπρου, καταλήγει η Mirror.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ