Ο Λεονάρδος Μπελέρης κατηγορεί τον Έντι Ράμα για καταπίεση και τρομοκρατία στη Χειμάρρα


Στην τελευταία εξέλιξη της πολιτικής σκηνής στην Αλβανία, ο Λεονάρδος Μπελέρης, αδερφός του φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας και Ευρωβουλευτή, Φρέντι Μπελέρη, κατηγόρησε το αλβανικό καθεστώς και τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα για στρατηγική τρομοκράτησης του λαού της Χειμάρρας. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Τιράνων, η οποία παρατείνει την κράτηση του Φρέντη Μπελέρη έως τον Οκτώβριο.

Καταγγελίες για στρατηγική τρομοκράτησης

Ο Λεονάρδος Μπελέρης υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην αποτροπή του Φρέντι Μπελέρη από το να συμμετάσχει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, κρατώντας τον φυλακισμένο. “Αυτή τη στιγμή ο κ. Ράμα θέλει να δείξει τη δύναμή του”, δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός επιδιώκει να σπείρει φόβο και αβεβαιότητα στον λαό της Χειμάρρας.

Οι επιπτώσεις της απόφασης

Σύμφωνα με τον Λεονάρδο Μπελέρη, η απόφαση του Εφετείου Τιράνων όχι μόνο στερεί από τον αδερφό του την ελευθερία του, αλλά και τα πολιτικά του δικαιώματα για τα επόμενα 20 χρόνια. “Η μεγάλη ήττα του κ. Ράμα ήταν όταν έχασε το Δήμο Χειμάρρας”, τόνισε, επισημαίνοντας τη σημασία της νίκης του Φρέντη Μπελέρη στις προηγούμενες εκλογές.

Ο Λεονάρδος Μπελέρης δήλωσε ότι, σύμφωνα με τη λογική, θα πρέπει να προκηρυχθούν νέες δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα μετά την απόφαση αυτή. Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει φημολογία για την πιθανότητα επίσπευσης των εκλογών, οι οποίες ενδέχεται να πραγματοποιηθούν μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Παρά τις δυσκολίες, ο Λεονάρδος Μπελέρης εξέφρασε την ελπίδα ότι η εκλογή του αδερφού του στο Ευρωκοινοβούλιο θα ενισχύσει τον αγώνα για τα δικαιώματα των Χειμαρριωτών. “Η εκλογή του Φρέντι και η προσωπικότητά του θα βοηθήσει πάρα πολύ μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο”, δήλωσε, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή τους για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ