Το cheesecake, γνωστό για την κρεμώδη υφή και τη γλυκιά γεύση του, είναι ένα δημοφιλές γλυκό με πολλές παραλλαγές της βασικής συνταγής. Εμείς, στο tromaktiko.gr, επιλέξαμε για εσάς μια βασική συνταγή για cheesecake, ιδανική για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή απλώς να απολαύσετε ένα νόστιμο επιδόρπιο στο σπίτι.
Συνταγή για το cheesecake
Υλικά:
- 200 γρ. μπισκότα digestive
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 600 γρ. τυρί κρέμα
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 3 αυγά
- Χυμός από 1 λεμόνι
Για το γαρνίρισμα:
- Φρέσκα φρούτα (π.χ. φράουλες, βατόμουρα)
- Μαρμελάδα φρούτων για επίστρωση (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Πολτοποιήστε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ ή τρίψτε τα με το χέρι. Αναμείξτε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και απλώστε το μείγμα στη βάση ενός μιας ταρτιέρας, πιέζοντας καλά στον πάτο.
- Χτυπήστε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ενσωματώστε τον χυμό λεμονιού.
- Απλώστε την κρέμα τυριού πάνω στη βάση των μπισκότων. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για περίπου 1 ώρα.
- Αφήστε το cheesecake να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή καλύτερα όλη νύχτα.
- Πριν σερβίρετε, γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα ή επικαλύψτε με λίγη μαρμελάδα φρούτων αν θέλετε.
Καλή απόλαυση!