Μακελειό στο Νταγκεστάν: Στους 19 οι νεκροί


Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Νταγκεστάν της Ρωσίας έχουν συγκλονίσει τη διεθνή κοινότητα, καθώς επλήγησαν ορθόδοξες εκκλησίες και μία συναγωγή. Σύμφωνα με την Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας, οι επιθέσεις οδήγησαν στο θάνατο 19 ατόμων, εκ των οποίων 4 πολίτες και 15 αστυνομικοί.

Λεπτομέρειες της επίθεσης στη Ρωσία

Η ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, οι οποίες σημειώθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες στο Νταγκεστάν, σκοτώθηκαν 15 μέλη των δυνάμεων της τάξης και 4 πολίτες, συμπεριλαμβανομένου ενός ορθόδοξου ιερέα. Κατά την αντιτρομοκρατική επιχείρηση, που ολοκληρώθηκε το πρωί της ίδιας ημέρας, εξουδετερώθηκαν 5 άτομα.

Η Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι τα άτομα που εξουδετερώθηκαν έχουν ταυτοποιηθεί. Ωστόσο, δεν διευκρινίστηκε αν εξακολουθούν να διαφεύγουν κάποιοι από τους δράστες των επιθέσεων.

Ισλαμιστική επίθεση

Οι Αρχές θεωρούν ότι οι δράστες ανήκουν σε εξτρεμιστικές ισλαμικές ομάδες. Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, ο Μαγκομέντ Ομάροφ, επικεφαλής της περιοχής Sergokalinsky του Νταγκεστάν, συνελήφθη αφού διαπιστώθηκε ότι δύο από τους γιους του συμμετείχαν στους πυροβολισμούς. Ένας από αυτούς είχε δημοσιεύσει βίντεο στο Telegram, στο οποίο ακούγεται να λέει ότι «σκοτώνει άπιστους», ενώ φωνάζει «Ο Αλλάχ είναι Μεγάλος».

Το Νταγκεστάν είναι μια κυρίως μουσουλμανική περιοχή της Ρωσίας που συνορεύει με τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν. Η περιοχή έχει ιστορικό θρησκευτικών εντάσεων και τρομοκρατικών επιθέσεων, με τις τελευταίες επιθέσεις να σημειώνονται λίγους μήνες μετά τη σφαγή 145 ατόμων σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα τον Μάρτιο.

Η ρωσική κυβέρνηση έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπεύθυνων.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ