Παράταση προγράμματος για φθηνό ρεύμα στους αγρότες ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα την παράταση του προγράμματος για φθηνό ρεύμα στους αγρότες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η παράταση αυτή στοχεύει στην υποστήριξη των αγροτών και τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Νέος κανονισμός ΕΛΓΑ και επιδότηση ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ θα προωθηθεί για έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο πριν το τέλος του καλοκαιριού. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι οι αγρότες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τις επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τονίζοντας όμως ότι αυτές θα δίνονται μόνο σε όσους πραγματικά παράγουν.

Στήριξη στους αγρότες και νέες πρωτοβουλίες

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία της συνέχισης και επιτάχυνσης του έργου που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία πέντε χρόνια. Αναφέρθηκε στο νέο μηχανισμό επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και στη συνέχιση του προγράμματος για φθηνότερο ρεύμα.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός σημείωσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες με πολυεθνικές στα φυτοφάρμακα και διαβεβαίωσε ότι αυτές οι πρακτικές δεν θα γίνουν ανεκτές. Υπογράμμισε τη σημασία της πράσινης μετάβασης, που θα γίνει με ταχύτητα αλλά χωρίς να επηρεάζει τους αγρότες.

Επένδυση στην ποιότητα και στήριξη των νέων αγροτών

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη επένδυσης στην ποιότητα των αγροτικών προϊόντων και στη διεθνή προστασία τους. Τόνισε την υποχρέωση της κυβέρνησης να στηρίξει τους νέους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς, καθώς και την ανάγκη εκσυγχρονισμού των οργανισμών ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ.

Προκλήσεις και μεταρρυθμίσεις στον αγροτικό τομέα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις για γρήγορες και μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Ανέφερε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, όπως η κλιματική αλλαγή, το αυξημένο κόστος παραγωγής και η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ