Λάρισα: Έφαγε 10 χρόνια φυλακή για απόπειρα βιασμού 14χρονης


Σε δέκα χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε χθες ένας 26χρονος από τη Λάρισα για επίθεση σε μια 14χρονη σε πάρκο της πόλης στις 6 Οκτωβρίου 2023. Ο κατηγορούμενος, που ήταν ήδη προφυλακισμένος για απόπειρα βιασμού της ανήλικης, στηρίζεται τώρα στην έφεση για την αποφυλάκισή του, καθώς είναι νομικός συμπαραστάτης του αδελφού του που πάσχει από νοητική υστέρηση.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο 26χρονος ήταν συναισθηματικά φορτισμένος, ενώ η δικηγόρος του ανέφερε το δύσκολο οικογενειακό του περιβάλλον. Μεγάλωσε χωρίς την παρουσία του πατέρα του και με μια αδιάφορη μητέρα, γεγονός που τον ανάγκασε να εργαστεί από μικρή ηλικία για να υποστηρίξει τον αδελφό του. Ο ίδιος δήλωσε στο δικαστήριο: «Δεν ξέρω τι συνέβη, τι με έπιασε, είχα πιει».

Η επίθεση και η διάσωση της 14χρονης

Η 14χρονη επέστρεφε στο σπίτι της το βράδυ της 6ης Οκτωβρίου όταν δέχτηκε την επίθεση. Η ψυχραιμία της και η παρέμβαση ενός ζευγαριού νεαρών ήταν καθοριστικής σημασίας για τη διάσωσή της. Το ζευγάρι χρησιμοποίησε τα φώτα του αυτοκινήτου τους για να εντοπίσει την 14χρονη και να την προστατεύσει, αναγκάζοντας τον δράστη να τραπεί σε φυγή.

Σύλληψη του κατηγορούμενου

Ο 26χρονος συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., φορώντας λασπωμένα ρούχα στην περιοχή κοντά στην Πινακοθήκη. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, είχε κλείσει το στόμα της 14χρονης και πέταξε το κινητό της, πριν την μεταφέρει σε απομονωμένο σημείο και προσπαθήσει να την αναγκάσει να ξεγυμνωθεί. Η ανήλικη κατάφερε να καθυστερήσει τον δράστη και να βγει στον δρόμο όπου διερχόμενο αυτοκίνητο την έσωσε.

Η δικαστική απόφαση

Στο τέλος της δίκης, ο πρόεδρος της έδρας απευθύνθηκε στον κατηγορούμενο λέγοντας: «Τώρα συνειδητοποιείς τι έπραξες, αλλά είναι πλέον αργά. Ένα παιδί 14 ετών μπορεί να αισθάνεται σήμερα τεράστιο φόβο ακόμα και για να κυκλοφορήσει στον δρόμο. Εύχομαι να έχεις καταλάβει το τεράστιο λάθος σου».

Η απόφαση του δικαστηρίου να επιβάλει δέκα χρόνια φυλάκιση στον κατηγορούμενο αποσκοπεί στην απονομή δικαιοσύνης και την αποτροπή παρόμοιων εγκλημάτων στο μέλλον.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ