ΠΑΣΟΚ: Τα στελέχη ζητούν εκλογές εδώ και τώρα – Όλα τα βέλη κατά Ανδρουλάκη


Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιουνίου, ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, απέφυγε να αποκαλύψει τις προθέσεις του σχετικά με την προσφυγή στη βάση του κόμματος και την οργάνωση εσωκομματικών εκλογών το 2024. Οι αποφάσεις για τα εκκρεμή ζητήματα του ΠΑΣΟΚ μετατίθενται σε αυτή τη συνεδρίαση, όπου αναμένονται σημαντικές εξελίξεις.

Κατά την κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αναδείχθηκαν οι ανησυχίες και οι διαφωνίες για την ηγεσία, τη λειτουργία του κόμματος και το μέλλον του προοδευτικού χώρου. Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «γόνιμη συζήτηση» και υποσχέθηκε ότι η πρότασή του στην Κεντρική Επιτροπή θα είναι ενωτική και θα καλύπτει όλα τα ζητήματα που τέθηκαν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι η ενότητα είναι κρίσιμη για το κόμμα και ότι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών δεν αποτελούν ήττα, παρά την αύξηση των ποσοστών κατά 5% και 4% αντίστοιχα από τις προηγούμενες εκλογές. Ωστόσο, δεν απέφυγε να επιτεθεί στους αμφισβητίες του, κατηγορώντας τους για συμφέροντα και υποκρισία, ενώ δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τις δυσλειτουργίες της παράταξης.

Ο Χάρης Δούκας εξέφρασε την επιθυμία του να υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια να κερδίσει το στοίχημα της αναγέννησής του, δηλώνοντας ότι δεν υποχωρεί και δεν πτοείται από τις επιθέσεις. Διάφορα στελέχη του κόμματος ζήτησαν εσωκομματικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν, επισημαίνοντας την ανάγκη για ανανέωση της ηγεσίας και την βελτίωση της λειτουργίας του κόμματος.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησε ποτέ ως κόμμα νεκρικής σιωπής και ότι η εσωστρέφεια δεν είναι η διαφορετική άποψη, αλλά η αντίληψη του κόμματος ως κλειστής ομάδας. Ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Πέτρος Ευθυμίου και άλλοι βουλευτές ζήτησαν άμεσες εκλογές για την ηγεσία, ενώ επέκριναν τον κ. Ανδρουλάκη για τη στάση του και τις απειλές περί διαγραφών.

Ο Παύλος Γερουλάνος, ο Μιχάλης Κατρίνης, η Μιλένα Αποστολάκη και άλλοι βουλευτές τόνισαν την ανάγκη για μια νέα αρχή, με σαφές πολιτικό μήνυμα και συλλογικότητα στη λειτουργία του κόμματος.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 30 Ιουνίου αναμένεται να είναι κρίσιμη για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, καθώς θα καθορίσει την πορεία του κόμματος και την ηγεσία του εν όψει των προσεχών εκλογών. Οι εξελίξεις που θα προκύψουν θα είναι καθοριστικές για την αναγέννηση και την πορεία του προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ