Μετά από πολλές περιπέτειες και την μετατροπή του από θέατρο σε κινηματογράφο τα τελευταία χρόνια και πολλά σενάρια να έχουν εκπονηθεί για τη σωτηρία του από τον ερχόμενο χειμώνα ανάβουν ξανά οι προβολείς στο Αλκυονίς που γίνεται θέατρο.
Οι Θεατρικές Σκηνές που ανέλαβαν την εκμετάλλευσή του, για την επόμενη δεκαετία θα παρουσιάζουν παραστάσεις στον ιστορικό κινηματογράφο Αλκυονίς στην οδό Ιουλιανού 42 στην Αθήνα, ο οποίος μάλιστα χαρακτηρίστηκε πρόσφατα μνημείο, μετά την ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ).
Το Αλκυονίς έπαιξε έναν σημαντικό ρόλο από το 1969 που άνοιξε, στην προβολή των καλύτερων ταινιών της παγκόσμιας κινηματογραφίας, από το 1992 έως το 2012 στέγασε το Μοντέρνο Θέατρο του Γιώργο Μεσσάλα και το 2014 ξανά λειτούργησε ως κινηματογράφος μέχρι που έκλεισε. Από τον Οκτώβριο του 2019, μετά από μια γερή ανακαίνισή σε επίπεδο τεχνικού και θεατρικού εξοπλισμού, με απόλυτο σεβασμό στον χαρακτήρα και την ιστορική αξία του κτιρίου, θα φιλοξενήσει το εμβληματικό θεατρικό έργο του Σωτήρη Πατατζή «Μεθυσμένη Πολιτεία» σε διασκευή της Έλσας Ανδριανού και σκηνοθεσία του σαραντατριάχρονου Άρη Τρουπάκη. Η «Μεθυσμένη Πολιτεία», μεταφέρθηκε και στη μικρή οθόνη, στη ΕΡΤ το 1980, σε σκηνοθεσία Άρη Λυχναρά, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Το τραγούδι των τίτλων ερμήνευσε η Άννα Βίσση, ενώ η σειρά έπαιξε σε επανάληψη από το κρατικό κανάλι περισσότερες από 8 φορές.
Ο Άρης Τρουπάκης απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης και του Εργαστηρίου Σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου και μέλος του Directors Lab του Lincoln Center Theater της Νέας Υόρκης μας πρωτοσυγκίνησε ως ηθοποιός στις παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσίες του Στάθη Λιβαθινού. Σεμνός, ευφάνταστος και δημιουργικός μπορεί να έχει σκηνοθετήσει αρκετές παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο, το Απλό Θέατρο, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας και αλλού δεν άφησε ποτέ την υποκριτική. Αυτήν την περίοδο παίζει στο έργο «Τίμων ο Αθηναίος» του Σαίξπηρ στο Εθνικό Θέατρο Rex- Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» (μέχρι τις 3/3).