Σπαρτιάτες: Ξεκινά η δίκη για «εξαπάτηση εκλογέων»


Σπαρτιάτες: Σε μια πολύκροτη δίκη που αναμένεται να προκαλέσει αναταράξεις στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας, ο επικεφαλής του κόμματος Βασίλης Στίγκας, και άλλοι βουλευτές του κόμματος αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εξαπάτηση εκλογέων. Στη δίκη αυτή κατηγορούνται συνολικά 13 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο έγκλειστος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Σε μια σημαντική δίκη που προσελκύει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, ο Βασίλης Στίγκας, επικεφαλής των «Σπαρτιατών», και άλλοι βουλευτές του κόμματος βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες για εξαπάτηση εκλογέων. Συνολικά, 13 άτομα κατηγορούνται σε αυτή την υπόθεση, ανάμεσά τους και ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Οι κατηγορίες κατά των 13 ατόμων προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που διενήργησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από τις καταγγελίες του Βασίλη Στίγκα στη Βουλή, όπου ανέφερε για «Greek mafia» και εκβιασμούς στο κόμμα του, φωτογραφίζοντας τον Ηλία Κασιδιάρη.

Η κατηγορία της εξαπάτησης εκλογικού σώματος στρέφεται κατά 11 βουλευτών, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης διώκεται ως ηθικός αυτουργός σε αυτό το αδίκημα. Επιπλέον, ένας δικηγόρος κατηγορείται για συνέργεια στην παραπλάνηση, καθώς φέρεται να είχε διαθέσει το γραφείο του για τις πανηγυρικές δηλώσεις των «Σπαρτιατών» το βράδυ των εκλογών του περασμένου Ιουνίου.

Σύμφωνα με την έρευνα της κυρίας Αδειλίνη, ο Ηλίας Κασιδιάρης φαίνεται να ήταν ο πραγματικός ηγέτης των «Σπαρτιατών», διατηρώντας συνεχείς επαφές μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές του κόμματος. Οι επαφές αυτές περιλάμβαναν καθοδήγηση και πολιτική στήριξη, πράξεις που απαγορεύονται από τη νομοθεσία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ