Απεργία την Πέμπτη 20 Ιουνίου: Ποιοι κατεβάζουν «ρολά»


Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει απεργία για την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, από τις 11:00 πμ έως τη λήξη του ωραρίου, καλώντας όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιες υπηρεσίες σε Αττική και Στερεά Ελλάδα να συμμετάσχουν. Η απεργία είναι αντίδραση στην τροπολογία της κυβέρνησης που στοχεύει στην εκκαθάριση της ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους και την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης.

Αιτήματα και διαμαρτυρία

Η ΑΔΕΔΥ απαιτεί την άμεση απόσυρση της τροπολογίας και την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Στην ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ δηλώνει:

«Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, στη συγκέντρωση των Σωματείων τους την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, ώρα 12:00, στο Σύνταγμα».

Αντίδραση από το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταδικάζει την τροπολογία, χαρακτηρίζοντάς την ως «κατάπτυστη» και κατηγορώντας την κυβέρνηση για την προσπάθειά της να ολοκληρώσει το «έγκλημα» κατά της ΛΑΡΚΟ. Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ αναφέρει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να ολοκληρώσει το έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ, οδηγώντας εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία και τις περιοχές 5 νομών της χώρας σε μαρασμό».

Το ΚΚΕ καλεί σε ξεσηκωμό σε όλη την Ελλάδα για να αποτραπεί η εκκαθάριση της ΛΑΡΚΟ και η απώλεια θέσεων εργασίας.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση

Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, στις 12:00 στο Σύνταγμα, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική και να υποστηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Η συγκέντρωση αυτή αποτελεί μέρος των προσπαθειών των σωματείων να διασφαλίσουν τη συνέχιση των εργασιών και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, σε μια περίοδο που η ανεργία και η οικονομική ανασφάλεια είναι ήδη αυξημένες.

Με την προσδοκία ότι η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στα αιτήματα των εργαζομένων, η ΑΔΕΔΥ και τα σωματεία συνεχίζουν τον αγώνα για τα δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ