Πώς να σταματήσετε έναν καβγά πριν καν ξεκινήσει!


Συνήθως ξεκινά αθώα. Μια καλημέρα που δεν ειπώθηκε, ένα βλέμμα που σας φάνηκε παράξενο, ακόμα και μια κάλτσα στο πάτωμα! Γρήγορα, όμως, μια μικρή παρατήρηση μπορεί να εξελιχθεί σε καβγά μεγατόνων. Τι να κάνεις για να το αποτρέψεις;

Είναι πολύ απλό και εύκολο, τελικά, να σταματήσεις έναν καβγά πριν καλά καλά ξεκινήσει! Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να σκεφτείς “Θα με απασχολεί πραγματικά αυτό το θέμα σε έναν χρόνο;”.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Waterloo στον Καναδά, το να αφήνεις 2 δεύτερα το μυαλό σου να σκεφτεί πόσο σοβαρό είναι το ζήτημα για το οποίο συζητάς και αν θα σε απασχολεί αργότερα, σου δίνει το περιθώριο να δεις τα πράγματα πιο καθαρά.

Επιπλέον, όπως φάνηκε και στην μελέτη, οι συμμετέχοντες ήταν πιθανότερο να συγχωρήσουν τον ή την συντροφό τους μετά από μια διαμάχη.

Οπότε λίγη σκέψχη πριν μιλήσουμε μάς σώζει από καταστάσεις ψυχοφθόρες και λόγια που μπορεί μετά να μετανιώνουμε… Αν και αυτό, λίγο πολύ το ξέραμε. Το θέμα είναι πώς το εφαρμόζουμε στην πράξη…

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ