Κοτόπουλο με μέλι και σκόρδο – Ένα πιάτο για το Κυριακάτικο τραπέζι


Η συνδυαστική γεύση του μελιού και του σκόρδου με το κοτόπουλο δημιουργεί ένα εξωτικό πιάτο που θα ενθουσιάσει τους πάντες στο τραπέζι!

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν έναν απλό και γευστικό γεύμα στο κυριακάτικο τραπέζι. Με ελάχιστα υλικά και με απλά βήματα παρασκευής, το κοτόπουλο με μέλι και σκόρδο θα γίνει ένα από τα αγαπημένα πιάτα της οικογένειάς σας.

Ακολούθησε τις οδηγίες παρακάτω για ένα νόστιμο οικογενειακό γεύμα:

Κοτόπουλο με Μέλι και Σκόρδο

Υλικά:

  • 4 κοτόπουλα μπούτια ή κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας σόγια σως
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
  • Φρέσκα θρυμματισμένα φιστίκια ή σουσάμι για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Ετοιμασία των κοτόπουλων: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το κοτόπουλο με τη σόγια σως, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά.
  2. Ψήσιμο του κοτόπουλου: Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να αρχίσει να καραμελώνει ελαφρώς.
  3. Προσθήκη μελιού: Ρίξτε το μέλι πάνω από το κοτόπουλο και ανακατέψτε καλά για να ενσωματωθεί στη σάλτσα. Μαγειρέψτε για άλλο 1-2 λεπτά μέχρι η σάλτσα να δέσει.
  4. Σερβίρισμα: Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα. Σερβίρετε ζεστό, πασπαλισμένο με θρυμματισμένα φιστίκια ή σουσάμι και πάνω αν θέλετε, και μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύσμα λεμονιού για επιπλέον γεύση.

Αυτό το πεντανόστιμο πιάτο κοτόπουλο με μέλι και σκόρδο είναι ιδανικό για ένα εξωτικό οικογενειακό δείπνο. Είναι γρήγορο ως προς την παρασκευή του και σίγουρα θα ικανοποιήσει και τον πλέον απαιτητικό ουρανίσκο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ