Χανιά: Ελεύθεροι υπό όρους οι 24χρονοι για τον θάνατο του ναυαγοσώστη-Δικαιοσύνη ζητούν οι συγγενείς


Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία τους ενώπιων του Εισαγγελέα οι δύο 24χρονοι που κατηγορούνται για τον θάνατο του 20χρονου ναυαγοσώστη

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο 24χρονοι Έλληνες που είχαν συλληφθεί για τον θάνατο του 20χρονου ναυαγοσώστη στις Καλύβες Αποκόρωνα, όπως αναφέρει το neakriti.gr.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν καταρρεύσει ο νεαρός ναυαγοσώστης, είχε προηγηθεί διαπληκτισμός με άλλα νεαρά άτομα στη διάρκεια του οποίου ο άτυχος 20χρονος δέχθηκε κλωτσιές και μπουνιές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν προσαχθεί και τρεις άνδρες από την Γεωργία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή στον καυγά.

Συγγενείς του 20χρονου έχουν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του άτυχου νέου. Υποστηρίζουν ότι ήταν υγιέστατος, από μικρό παιδί έπαιζε ποδόσφαιρο και υποβαλλόταν ανά έξι μήνες σε εξετάσεις και πως δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας, όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής. Παράλληλα τονίζουν ότι το θύμα ξυλοκοπήθηκε άγρια μέχρι θανάτου από πέντε άτομα.

Υπόμνημα στον Εισαγγελέα από κατοίκους, φορείς και την αλβανική κοινότητα Καλυβών

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών, το τοπικό συμβούλιο Καλυβών και η Αλβανική κοινότητα Καλυβών αναμένεται να καταθέσει το υπόμνημα στον Εισαγγελέα Χανίων που αναφέρει:

«Εμείς οι κάτοικοι και οι φορείς των Καλυβών, εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου νέου, ενός εργαζόμενου, ο οποίος ήρθε να βιοποριστεί στον τόπο μας και βρήκε τραγικό θάνατο ένεκα επεισοδίου, μπροστά στα μάτια επισκεπτών και ντόπιων.

Με αφορμή το τραγικό αυτό περιστατικό ζητούμε:

  • Την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης στην κωμόπολη μας.
  • Την μετεγκατάσταση του ΚΑΕ Αποκορώνου – Σφακίων ή μικτού κλιμακίου της Ελληνικής Αστυνομίας στα πρότυπα των αντίστοιχων κλιμακίων ΕΚΑΒ – Πυροσβεστικής, στο Μέγαρο Ζομπανάκη, όπου υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές και να αναλάβει ο Δήμος Αποκορώνου τα τυχόν λειτουργικά έξοδα που θα προκύψουν. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκατασταθεί το τραυματισμένο αίσθημα ασφάλειας τξης κοινωνίας μας.
  • Την ενίσχυση του Α.Τ. Αποκορώνου σε ανθρώπινο δυναμικό και οχήματα.
  • Την έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου Αποκορώνου με μοναδικό θέμα την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ