Πώς να παραμείνεις φίλος μετά από τον χωρισμό


Ο χωρισμός από τον γάμο ή μια μακροχρόνια σχέση μπορεί να είναι πιο περίπλοκος από την εύρεση της σωστής ποσότητα του καφέ για τον τέλειο γαλλικό το πρωί, ειδικά αν αποφασίσετε να μείνετε φίλοι.

Της: Έπη Τρίμη

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες και ιδιαίτερα πολύτιμες συμβουλές που καλό είναι να ακολουθήσετε αφήνοντας κατά μέρος τα αρνητικά συναισθήματα.

1. Να είστε ειλικρινείς και να διατηρείτε το χιούμορ σας

Τίποτα δεν ξεκινά καλύτερα μετά από μια σχέση που έχει πεθάνει από το να είστε ειλικρινείς διαθέτοντας τις απαραίτητες δόσεις χιούμορ. Αν αναγγείλετε τον χωρισμό σας με κάτι σαν “Τερματίζουμε την σχέση μας ως εραστές, αλλά διεκδικούμε το βραβείο της φιλίας της χρονιάς”, η ειλικρίνεια θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε με τον πρώην ή την πρώην σας με τρόπο που δεν θα προκαλέσει περισσότερα δάκρυα.

2. Βάλτε κάποια όρια
Οι φιλίες μετά από μια μακροχρόνια σχέση ή γάμο μπορούν να είναι σαν ένα παιχνίδι παρκούρ. Αν δεν βάλετε κάποια όρια, μπορεί να καταλήξετε να πέφτετε σε αμήχανες καταστάσεις.

3. Δώστε την απαραίτητη πίστωση χρόνου
Ακόμα κι αν ο έρωτας έχει πεθάνει, ο χρόνος είναι απαραίτητος για να επιτρέψει στα συναισθήματα σας να κάνουν τη μετάβαση από τη σχέση στη φιλία.

4. Πώς ξαναβγαίνουμε στο κυνήγι του έρωτα
Μην μιλάτε στο νέο σας αγόρι για το παρελθόν σας. Επίσης, μην κάνετε εκδικητικό σεξ.

5. Επιστρατεύστε υπομονή και χιούμορ
Το χιούμορ είναι το κλειδί για να διατηρήσετε μια φιλία μετά από έναν χωρισμό, καθώς είναι λογικό να υπάρχει θυμός και αμηχανία.

6. Αναγνωρίστε τις νέες ανάγκες
Αναγνωρίστε ότι το να μείνετε φίλοι μπορεί να σημαίνει να προσαρμοστείτε σε νέες ανάγκες και όρια.

7. Μην ξεχνάτε την αυτοφροντίδα
Η αυτοφροντίδα είναι το κλειδί για τη διατήρηση υγιών σχέσεων. Βγείτε με τους φίλους σας, ασχοληθείτε με τα ενδιαφέροντά σας και δώστε χρόνο στον εαυτό σας ώστε να είστε γενναιόδωροι με τον πρώην ή την πρώην.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ