Ηλεία: Ο 37χρονος είχε βιάσει την πρώτη ξαδέρφη του πατέρα της 11χρονης – Οι συγγενείς χίμηξαν στο περιπολικό


Βεβαρημένο παρελθόν είχε ο δολοφόνος της 11χρονης Βάσως στην Ηλεία, καθώς ο 37χρονος είχε βιάσει την πρώτη ξαδέρφη του πατέρα του άτυχου παιδιού.

Συγκεκριμένα, το 2017 είχε προχωρήσει στον βιασμό της, τότε, 15χρονης, ωστόσο όχι μόνο αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αλλά οι συγγενείς του τον άφηναν κοντά στα παιδιά τους!

Για την ιστορία, είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης με αναστολή…

Πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος των δικαστών που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο δολοφόνο
Τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ζακύνθου που έδωσε αναστολή στην έκτιση της ποινής του 37χρονου δολοφόνου της 11χρονης από τη Ηλεία, όταν εκείνος καταδικάστηκε για βιασμό 14χρονου, ζήτησε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα.

Η ποινή που είχε επιβληθεί στον 37χρονο ήταν 9 έτη κάθειρξης το 2020 για βιασμό 14χρονης ανήλικης, αλλά το δικαστήριο έδωσε αναστολή στην ποινή του αφήνοντας τον ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και σύμφωνα με πληροφορίες διαπίστωσε πως δεν υπήρχε ιδιαίτερη αιτιολογία για την αναστολή στην έκτιση της ποινής του 37χρονου μέχρι να δικαστεί από το εφετείο.

Η ανώτατη δικαστική λειτουργός ζήτησε άμεσα τον πειθαρχικό έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου. Σημειώνεται ότι οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ζούσε στον νομό Ηλείας και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη.



Το εφετείο του 37χρονου είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη αναβλήθηκε επειδή δεν είχε δικηγόρο. Το δικαστήριο του διόρισε δικηγόρο και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν η υπόθεση έλαβε δεύτερη αναβολή αφού συνέπεσε με τη δικηγορική αποχή και δόθηκε δικάσιμος για τι 2025.



Ο 37χρονος προσπάθησε να βιάσει την 11χρονη, αντιστάθηκε και τη δολοφόνησε
Ανατριχιάζουν οι νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως για τη δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία από τον 37χρονο θείο της.

Η 11χρονη Βασιλική είχε εξαφανιστεί από το χωριό Μυρτιά στην Ηλεία από το βράδυ της Κυριακής και εντοπίστηκε νεκρή το απόγευμα της Δευτέρας σε ένα χωράφι μόλις 25 χιλιόμετρα από το σπίτι του θείου της.

Σήμερα, ο 37χρονος δράστης λίγο πριν οδηγηθεί στα Δικαστήρια αποκάλυψε στις αστυνομικές Αρχές το κίνητρο της δολοφονίας της 11χρονης λέγοντας πως λίγο πριν σκοτώσει αποπειράθηκε να συνευρεθεί μαζί της.

Άρειος Πάγος: Πειθαρχικός έλεγχος στους δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον δολοφόνο της 11χρονης στην Ηλεία

Την παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου προκάλεσε η απόφαση του δικαστηρίου να δοθεί αναστολή στην ποινή των 9 ετών που επιβλήθηκε για βιασμό και ασέλγεια στον 37χρονο, που φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία της 11χρονης στην Ηλεία.

Η Ιωάννα Κλάπα ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ζακύνθου, που το 2020 άφησε ελεύθερο μέχρι το εφετείο τον 37χρονο μετά την καταδίκη του για βιασμό 14χρονης. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση να μην οδηγηθεί στη φυλακή ο 37χρονος δεν ήταν επαρκώς αιτιολογημένη, καθώς σημειώνουν ότι δεν είχε λευκό ποινικό μητρώο.

Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και απαγόρευση να πλησιάζει την 14χρονη.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό του 37χρονου είχε προσδιοριστεί για το 2022, ωστόσο δεν έγινε, καθώς δεν είχε δικηγόρο.

Το δικαστήριο διόρισε δικηγόρο και όρισε νέα δικάσιμο για τον περασμένο Φεβρουάριο, όμως και πάλι η δίκη δεν έγινε λόγω αποχής.

Η δίκη στο εφετείο επρόκειτο να γίνει το 2025, αλλά ο 37χρονος στο μεταξύ διέπραξε τη στυγερή δολοφονία της 11χρονης, με την οποία είχε συγγενική σχέση.

Οργισμένοι συγγενείς της 11χρονης «χίμηξαν» στο περιπολικό που ήταν ο 37χρονος δολοφόνος

Απίστευτες σκηνές έντασης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο όπου οδηγείτο ο 37χρονος δολοφόνος της 11χρονης στον Πύργο Ηλείας, με τους συγγενείς να περικυκλώνουν το περιπολικό που τον μετέφερε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ