Νέα επίθεση σοκ με μαχαίρι εναντίον πολιτικού στη Γερμανία – «Σταματήστε, ακίνητοι» φώναζε


Μια νέα άγρια επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στη Γερμανία, προσθέτοντας έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα βίαιων επεισοδίων που έχουν ταράξει τη χώρα. Το βράδυ της Τρίτης, 4 Ιουνίου 2024, ο 62χρονος Χάινριχ Κοχ, υποψήφιος στις τοπικές εκλογές με το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), δέχτηκε επίθεση στην κεντρική πλατεία του Μάνχαϊμ.

Ο Κοχ προσπάθησε να εμποδίσει τρεις άνδρες που κατέστρεφαν αφίσες του κόμματός του. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, τραυματίστηκε στο αυτί και στο στομάχι. Παρά τους τραυματισμούς του, η κατάσταση της υγείας του δεν κρίνεται σοβαρή και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο βασικός ύποπτος για την επίθεση έχει συλληφθεί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο συνεργών του, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν. Το AfD απέδωσε την επίθεση σε ακροαριστερούς κύκλους, δημοσιεύοντας ένα βίντεο που τράβηξε το ίδιο το θύμα. Στο βίντεο ακούγεται ο Κοχ να φωνάζει «Σταματήστε! Ακίνητοι!» σε έναν από τους δράστες που τρέχει να απομακρυνθεί από το σημείο.

Ο πρόεδρος της AfD στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, Μάρκους Φρονμάιερ, εξέφρασε την αγανάκτηση του κόμματος, δηλώνοντας: «Είμαστε σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι».

Η επίθεση αυτή έρχεται λίγα 24ωρα μετά το περιστατικό της περασμένης Παρασκευής, όταν ο Μίχαελ Στουρτσενμπέργκερ, πολιτικός του Κινήματος «Pax Europa» και γνωστός επικριτής του πολιτικού Ισλάμ, τραυματίστηκε σοβαρά από μαχαίρι σε μια επίθεση που κόστισε τη ζωή ενός αστυνομικού και τραυμάτισε πέντε ακόμα άτομα.

Οι πρόσφατες επιθέσεις εναντίον πολιτικών προσωπικοτήτων στη Γερμανία εγείρουν ανησυχίες για την αυξανόμενη πολιτική βία και πόλωση στη χώρα, προκαλώντας έντονες συζητήσεις για την ασφάλεια των δημόσιων προσώπων και την πολιτική σταθερότητα.

 

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ