Ελληνική άσκηση-απάντηση στις τουρκικές επιχειρήσεις για κατάληψη νησιού


Σε ετοιμότητα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δια παν ενδεχόμενο, παρόλες τις αβρότητες του τελευταίου διαστήματος μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Οι Τούρκοι μπορεί να διατείνονται δια του υπουργού Αμύνης τους ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βελτιώνονται, ωστόσο όπως αποκάλυψε πρόσφατα το Newsbomb.gr ασκήσεις τους έχουν στόχο κατάληψη νήσου.

Στις αρχές Μαϊου το Newsbomb.gr είχε αναφέρει:

Ξεκίνησε σήμερα, αφού ολοκληρώθηκε η φάση του Computer Aided Command Post, η άσκηση EFES-2024. Πρόκειται για προγραμματισμένη και με την μεγαλύτερη συμμετοχή άσκηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων μεταξύ των ασκήσεων EFES που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα. Η Φάση Πραγματικού Πεδίου Βολής της EFES-2024 θα διεξαχθεί μεταξύ 9-30 Μαΐου. Στην τελική της φάση το σενάριο προβλέπει κατάληψη εχθρικού νησιού.

Σε απάντηση της τουρκικής άσκησης, πραγματοποιήθηκε ελληνική αντίστοιχη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού με την επωνυμία «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 24» και στο σενάριο της άσκησης περιλαμβανόταν και ανακατάληψη νησιού.

Ο Νίκος Δένδιας παρακολούθησε την άσκηση

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Aρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, παρακολούθησε χθες βράδυ από τη Φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» επί της οποίας μετέβη, αντικείμενα της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 24», η οποία διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού και Νοτίου Αιγαίου.

Την άσκηση παρακολούθησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Κατάρας ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης ΠΝ.

Κατά την παρουσία του ο κ. Δένδιας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα σενάρια της ασκήσεως «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 24», την άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού η οποία πραγματοποιείται κατ’ έτος και προβλέπει τη συμμετοχή προσωπικού και μονάδων του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας, με αντικειμενικό σκοπό την εμπέδωση της διακλαδικότητας επί του πεδίου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ