Σοκ στη Βρετανία: «Οι ασθενείς πεθαίνουν στους διαδρόμους του NHS»


Ανησυχητικά είναι τα ευρήματα έρευνας του Βασιλικού Κολεγίου Νοσηλευτών (RCN) που αποτυπώνουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο βρετανικό σύστημα υγείας (NHS). Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 11.000 νοσηλευτές πρώτης γραμμής από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, φέρνει στο φως σοκαριστικές πρακτικές, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια των ασθενών.

Σύμφωνα με την έρευνα:

Ασθενείς νοσηλεύονται σε καρέκλες σε διαδρόμους για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα, μερικές φορές ακόμη και για ημέρες.

Χορηγούνται διαγνώσεις για καρκίνο σε δημόσιους χώρους, όπως χώροι στάθμευσης και ντουλάπια καταστημάτων.

Ασθενείς υποβάλλονται σε προσωπικές εξετάσεις σε ακατάλληλους χώρους.

Η καθηγήτρια Νικόλα Ρέιντζερ, επικεφαλής του RCN, χαρακτηρίζει την κατάσταση ως “εθνική έκτακτη ανάγκη για την ασφάλεια των ασθενών” και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει δράση.

Η έλλειψη πόρων και προσωπικού αποτελεί βασική αιτία αυτού του προβλήματος. Η αυξημένη ζήτηση για υπηρεσίες υγείας, σε συνδυασμό με τις περικοπές και την υποστελέχωση, ασκούν τεράστια πίεση στο σύστημα.

Το RCN ζητά:

Υποχρεωτική αναφορά των περιπτώσεων περίθαλψης σε ακατάλληλους χώρους.

Αύξηση των επενδύσεων για την ενίσχυση του προσωπικού και των πόρων του NHS.

Είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη τα αιτήματα αυτά και να διασφαλίσει την παροχή αξιοπρεπούς και ασφαλούς φροντίδας για όλους τους ασθενείς. Η υγεία αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα και η φροντίδα σε άθλιες συνθήκες είναι απαράδεκτη.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ