Επίδομα παιδιού: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις


Σήμερα, Παρασκευή 31 Μαΐου, ξεκινά η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων του επιδόματος παιδιού. Οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, με το δικαιούμενο ποσό να υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν για το έτος 2024 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος του φορολογικού έτους 2022. Αφού υποβληθούν οι φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2023 για τον τελικό υπολογισμό του επιδόματος.

Η στήριξη των οικογενειών και των νέων γονέων αποτελεί βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Έχουν εφαρμοστεί μια σειρά από μέτρα, όπως το αυξημένο επίδομα γέννας και το επίδομα μητρότητας, που πλέον χορηγείται και σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες. Επίσης, λειτουργεί το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς».

Επιπλέον, σήμερα, Παρασκευή 31 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η καταβολή επιδομάτων για τον μήνα Μάιο. Το συνολικό ποσό που θα διανεμηθεί ανέρχεται στα 317 εκατ. ευρώ και θα καλύψει περίπου 1,3 εκατ. δικαιούχους. Τα επιδόματα που θα καταβληθούν περιλαμβάνουν το επίδομα παιδιού, το επίδομα στέγασης, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, καθώς και τα επιδόματα για το πρόγραμμα του προσωπικού βοηθού και το πρόγραμμα «Γέφυρα».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ