Bασιλιάς Κάρολος: Παρών στην παρέλαση «Trooping The Colour» – Τι θα γίνει με την Κέιτ Μίντλετον


Το παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε πως η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον δεν θα λάβει μέρος στη μεγαλειώδη παρέλαση Τrooping the Colour στις 8 Ιουνίου, ενώ ο βασιλιάς Κάρολος θα δώσει το παρών

Η Κέιτ Μίντλετον δεν θα συμμετάσχει στην εκδήλωση Colonel’s Review – την παραδοσιακή πρόβα – που διεξάγεται μία εβδομάδα πριν από την ετήσια μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση Trooping The Colour για τα γενέθλια του μονάρχη στις 8 Ιουνίου.

Το Παλάτι του Κένσινγκτον επιβεβαίωσε ότι η Πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν θα εκτελέσει τον συνήθη ρόλο της στην παραδοσιακή Επιθεώρηση Συνταγματάρχη στις 8 Ιουνίου. Αντίθετα, η τιμή θα «περάσει» στον Αντιστράτηγο Τζέιμς Μπάκναλ. Η 42χρονη πριγκίπισσα διατηρεί χαμηλό προφίλ από τότε που αποκάλυψε στις 22 Μαρτίου ότι έχει καρκίνο και υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία. Ωστόσο, πρόσφατα εμφανίστηκε έξω με την οικογένειά της είπαν πρόσφατα πηγές στο PEOPLE.

Το αν θα παρευρεθεί ή όχι στο Trooping the Color στις 15 Ιουνίου μένει να φανεί. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είπε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η σύζυγός του «τα πάει καλά», αν και πηγές του παλατιού λένε ότι δεν αναμένεται να επιστρέψει στη δουλειά μέχρι να της δοθεί απόλυτα το «πράσινο φως» από την ιατρική της ομάδα.

Ο βασιλιάς Κάρολος την ίδια στιγμή θα παρευρεθεί στο Trooping the Color εν μέσω της δικής του θεραπείας για τον καρκίνο και θα διενεργήσει την επιθεώρηση από μια άμαξα δίπλα στη βασίλισσα Καμίλα. Ο Βασιλιάς έφτασε έφιππος στην πατριωτική εκδήλωση τον περασμένο Ιούνιο για την πρώτη παρέλαση της βασιλείας του και αναβίωσε μια ιππική παράδοση για πρώτη φορά μετά από 37 χρόνια. Η αείμνηστη μητέρα του Βασίλισσα Ελισάβετ οδήγησε για τελευταία φορά στην πομπή με το αγαπημένο της άλογο το 1986 και επέλεξε μια άμαξα τα επόμενα χρόνια.

Ο βασιλιάς Κάρολος ανέλαβε ξανά τα καθήκοντά του στο τέλος Απριλίου, αφού τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν τη θεραπεία του για τον καρκίνο τον Φεβρουάριο και η σύζυγός του Βασίλισσα Καμίλα δήλωσε ότι είναι «ενθουσιασμένη» που επέστρεψε στη δημόσια δράση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ ανακοίνωσε στις 22 Μαΐου ότι θα διεξαχθούν γενικές εκλογές τον Ιούλιο και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δήλωσαν ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα αναβάλουν τις εξόδους «που μπορεί να φαίνεται ότι αποσπούν την προσοχή από την προεκλογική εκστρατεία».

Τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας παραδοσιακά εγκαταλείπουν τον δημόσιο χώρο κατά τη διάρκεια εκστρατειών για να κρατήσουν την προσοχή του κοινού στις εκλογές και στα βασικά ζητήματα που παρουσιάζουν. Ωστόσο, η πολιτική δραστηριότητα δεν αναιρεί όλες τις εξόδους και το Υπουργείο Άμυνας επαλήθευσε ότι η παρέλαση γενεθλίων του Βασιλιά είναι σημαντική ημερομηνία για το εθνικό ημερολόγιο και ως εκ τούτου θα πρέπει να συνεχιστεί.

Το Trooping the Color είναι η παρέλαση του βρετανικού στρατού για τα επίσημα γενέθλια του μονάρχη, που συνδέεται με την ειδική περίσταση από το 1748 και πραγματοποιείται συνήθως τον Ιούνιο. Το Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι το Trooping θα πραγματοποιηθεί όπως είχε προγραμματιστεί προηγουμένως στις 15 Ιουνίου, με σταθερές εικασίες εν μέσω διαγνώσεων καρκίνου της πριγκίπισσας Κέιτ και του βασιλιά Κάρολου καθώς και των επερχόμενων γενικών εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 4 Ιουλίου.

Οι Ιρλανδοί Φρουροί, τους οποίους η πριγκίπισσα Κέιτ υποστηρίζει ως συνταγματάρχης, είναι έτοιμοι να «στρατέψουν το χρώμα τους», ή να παρουσιάσουν τελετουργικά τη σημαία του συντάγματος, φέτος, καθώς το καθήκον εναλλάσσεται μεταξύ των πέντε συνταγμάτων της Πεζοφυλακής της Οικιακής Μεραρχίας κάθε χρόνο. Το Colonel’s Review λαμβάνει χώρα συνήθως μια εβδομάδα πριν από το Trooping και είναι μια επίσημη κρατική τελετουργική παρέλαση.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ