Ολυμπιακός: Ο ευρωπαϊκός Τύπος υποκλίνεται στον Θρύλο – «Ξενύχτησε» ο Πειραιάς πανηγυρίζοντας


Ο Ολυμπιακός έζησε ιστορικές στιγμές, όντας Κυπελλούχος Ευρώπης στον τελικό του Conference League.

Ο ποδοσφαιρικός συναρπαστικός χθεσινός αγώνας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League δεν ήταν απλώς ένα μάτς.  Ήταν μια γιορτή του ποδοσφαίρου που έμεινε για πάντα χαραγμένη στην μνήμη των φιλάθλων αλλά και όλων των Ελλήνων.



Ωστόσο, η μαγεία του αγώνα δεν περιορίστηκε μόνο στον αγωνιστικό χώρο. Ο Πειραιάς, η πόλη που ζει και αναπνέει για τον Ολυμπιακό, «φλέγεται» από την επιτυχία της ομάδας του. Οι δεκάδες χιλιάδες οπαδοί που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή έζησαν μια νύχτα που μεταμόρφωσε την πόλη σε έναν ατελείωτο πανηγυρισμό.



Αυτό, φυσικά, ήταν η μόνο η αρχή των πανηγυρισμών, καθώς στη συνέχεια οι οπαδοί του Ολυμπιακού έκαναν τη νύχτα… μέρα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.



Ολυμπιακός: Ο ευρωπαϊκός Τύπος «υποκλίνεται» στον Θρύλο

Ο Ολυμπιακός γνωρίζει την αποθέωση από τα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου. «Ο Ολυμπιακός κέρδισε το Europa Conference League αφού ο Ελ Κααμπί ισοπέδωσε τη Φιορεντίνα» γράφει ο βρετανικός Guardian.

«Ο Ολυμπιακός κέρδισε το Conference League και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που σήκωσε ευρωπαϊκό τρόπαιο» γράφει το BBC.

«Με τον Ελ Κααμπί στον Όλυμπο» γράφει η ιστοσελίδα Maisfutebol με μια φωτογραφία των ερυθρόλευκων να σηκώνουν το τρόπαιο του Conference League.«Ο Μεντιλόπουλος είναι ήδη ιστορία για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο» γράφει η Marca για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ υπενθυμίζοντας ότι μετά το Europa League με τη Σεβίλλη, κέρδισε το Conference League με τον Ολυμπιακό και η νίκη αυτή έδωσε λάμψη στην καριέρα του Ισπανού τεχνικού.



Για «στοιχειωμένο» Conference League όσον αφορά τη Φιορεντίνα κάνει λόγο η Gazzetta dello Sport καθώς ο Ολυμπιακός με γκολ στο 116΄ στέρησε για δεύτερη φορά στο φινάλε του αγώνα τον τίτλο καθώς κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και στην περασμένη σεζόν με τους Βιόλα να γνωρίζουν την ήττα στο τέλος με 2-1 από τη Γουέστ Χαμ.




Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ