Τατουάζ: Πώς συνδέονται με την εμφάνιση λεμφώματος – Τι αναφέρει μελέτη σοκ


Μια νέα έρευνα από επιστήμονες της Σουηδίας έρχεται να ρίξει φως στην πιθανή σύνδεση μεταξύ των τατουάζ και του κινδύνου εμφάνισης λεμφώματος, έναν σοβαρό τύπο καρκίνου του αίματος. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Λουντ διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι με τατουάζ ενδέχεται να έχουν 21% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης λεμφώματος σε σχέση με αυτούς που δεν έχουν.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο eClinicalMedicine, ένα ανοικτής πρόσβασης ιατρικό περιοδικό που εκδίδεται από το The Lancet, διεξήχθη σε περισσότερους από 11.000 ανθρώπους. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο κίνδυνος είναι υψηλότερος για ορισμένους τύπους λεμφωμάτων, όπως το διάχυτο λέμφωμα μεγάλων Β κυττάρων και το θυλακικό λέμφωμα.

Ωστόσο, η ερευνητική ομάδα επισημαίνει τη σπάνια φύση του λεμφώματος και την ανάγκη για περαιτέρω επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων μέσω περαιτέρω μελετών. Προηγούμενη έρευνα από την Αμερικανική Ένωση Έρευνας για τον Καρκίνο επιβεβαιώνει επίσης τη σύνδεση μεταξύ των τατουάζ και του κινδύνου καρκίνου του αίματος, ιδίως για τα μεγάλα τατουάζ και τα άτομα που έκαναν τατουάζ σε νεαρή ηλικία.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν τη σημασία της εποπτείας της χημικής σύνθεσης του μελανιού, καθώς και της περαιτέρω έρευνας για τις πιθανές συνέπειες των τατουάζ στην υγεία. Προτεραιότητα είναι η ασφαλής εφαρμογή τους για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ η συνεχιζόμενη έρευνα θα δώσει περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις αυτής της τέχνης στο δέρμα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ