Αν δεν διευθύνεις εσύ τον υποσυνείδητο νου σου, κάποιος άλλος θα το κάνει για σένα


Τίποτα στον κόσμο δεν μπορεί να αντισταθεί σ’ ένα απόλυτα μη αντιδραστικό άτομο. Οι Κινέζοι λένε ότι το νερό είναι το πιο δυνατό στοιχείο, επειδή είναι τέλεια μη αντιδραστικό. «Μπορεί να λιώσει έναν βράχο και να τον σαρώσει όλον.

Ο Ιησούς είπε: «Μην αντιδράτε στο κακό», επειδή ήξερε ότι στην ουσία δεν υπάρχει κακό, οπότε και τίποτα στο οποίο να αντιδράσεις. Το κακό προήλθε από του ανθρώπου τις «μάταιες φαντασιώσεις» ή τη δοξασία ότι υπάρχουν δύο δυνάμεις, το καλό και το κακό.

Ένα θρύλος λέει ότι ο Αδάμ και η Εύα έφαγαν από την «Ψευδαίσθηση του Δένδρου της Αυταπάτης» και είδαν δύο δυνάμεις, αντί της μίας δύναμης, τον Θεό. Γι’ αυτό, το κακό είναι ένας εσφαλμένος νόμος που ο άνθρωπος έφτιαξε για τον εαυτό του, μέσω μιας ψύχωσης ή ύπνου της ψυχής.

Ύπνος ψυχής σημαίνει όι η ψυχή του ανθρώπου έχει υπνωτιστεί από τις φυλετικές δοξασίες (για αμαρτία, ασθένεια, θάνατο, κλπ.) οι οποίες είναι σαρκικές ή θνητές σκέψεις. Οπότε οι υποθέσεις του απεικόνισαν τις αυταπάτες του.

Έχουμε διαβάσει ότι η ψυχή του ανθρώπου είναι ο υπερσυνείδητος νους κι οτιδήποτε αισθάνεται βαθιά, καλό ή κακό, απεικονίζεται από αυτόν τον πιστό υπηρέτη. Το σώμα και οι υποθέσεις του δείχνουν την εικόνα που έχει φτιάξει στο νου. Ο άρρωστος έχει απεικονίσει αρρώστια, ο φτωχός φτώχια, ο πλούσιος πλούτο.

Συχνά λέγεται: «Γιατί ένα παιδί ελκύει την αρρώστια, ενώ είναι τόσο νέο που δεν ξέρει καν τι σημαίνει;»
Απαντώ ότι τα παιδιά είναι ευαίσθητα και δεκτικά στις σκέψεις των άλλων γι’ αυτά και συχνά απεικονίζουν τις φοβίες των γονιών τους.

Ένας μεταφυσικός κάποτε είπε: «Αν δεν διευθύνεις εσύ ο ίδιος τον υποσυνείδητο νου σου, κάποιος άλλος θα το κάνει για σένα». Οι μητέρες πολλές φορές, ασυναίσθητα, ελκύουν αρρώστια και συμφορές για τα παιδιά τους, με το να τα κρατούν συνεχώς σε σκέψεις φόβου και να κοιτάνε για συμπτώματα.

Για παράδειγμα, ένας φίλος ρώτησε κάποια εάν η κόρη της είχε περάσει ιλαρά. Απάντησε αμέσως: «Όχι ακόμα!» Αυτό υπονοεί ότι αναμένει την αρρώστια κι έτσι προετοιμάζει τον δρόμο γι’ αυτό που δε θα ήθελε για την ίδια και το παιδί της.

Ωστόσο, ο επικεντρωμένος άνθρωπος και επαληθευμένος στη σωστή σκέψη, εκείνος που βγάζει μόνο θετικά για τον συνάνθρωπό του και είναι άφοβος, δεν μπορεί ν’ αγγιχτεί ή να επηρεαστεί από τις αρνητικές σκέψεις των άλλων. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε τότε να λάβει μόνο καλές σκέψεις, καθόσον ο ίδιος στέλνει μόνο καλές σκέψεις.

Η αντίδραση είναι η Κόλαση, επειδή βάζει το άτομο σε «κατάσταση μαρτυρίου». Ένας μεταφυσικός μου έδωσε μια θαυμάσια συνταγή για ν’ αξιοποιώ κάθε «τρικ» στο παιχνίδι της ζωής. Είναι ο νόμος της μη αντίδρασης!

Μου είπε: «Κάποια στιγμή στη ζωή μου βάπτιζα παιδιά και φυσικά είχαν πολλά ονόματα. Τώρα δε βαπτίζω πλέον παιδιά, αλλά βαπτίζω συμβάντα. Δίνω όμως στο συμβάν το ίδιο όνομα. Αν έχω μια αποτυχία, τη βαπτίζω επιτυχία, εις το όνομα του Πατρός και του Υιού κα του Αγίου Πνεύματος».

Εδώ βλέπουμε τον σπουδαίο νόμο της μεταστοιχείωσης, θεμελιωμένο πάνω στη μη αντίδραση. Μέσα από τον εκφερόμενο λόγο του, μεταστοιχείωνε κάθε αποτυχία σε επιτυχία.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Florence Scovel Shinn «Το Παιχνίδι της Ζωής», ΔΙΟΝ

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ