Εντυπωσιάζει με το χρώμα και τη μοναδική του γεύση
Ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς
Υλικά για 2 άτομα
-
500 γραμμάρια ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς (σε ορισμένα καταστήματα)
-
20 ντοματίνια
-
μερικά φύλλα βασιλικού
-
4 κουταλιές ελαιόλαδο
-
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-
2 σφηνάκια λευκό κρασί
-
αλάτι
-
πιπέρι
Εκτέλεση
-
Πλένετε καλά και κόβετε τα ντοματίνια στα τέσσερα.
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς στο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
-
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο σκόρδο για ένα λεπτό.
-
Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί στο μισό.
-
Βάζετε στο τηγάνι τα ντοματίνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σοτάρετε για ένα λεπτό.
-
Προσθέτετε και τα ζυμαρικά και ανακατεύετε καλά.
Τελευταία στιγμή ρίχνετε τον βασιλικό και σερβίρετε.
Προαιρετικά παρμεζάνα
Εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό πρωινό
Scrambled eggs με μανιτάρια
Υλικά για 4 άτομα
-
6 αβγά
-
2 φλυτζάνια (400 γραμμάρια) άγρια μανιτάρια τεμαχισμένα
-
2-3 κουταλιές φρέσκο γάλα
-
1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
-
2 κουταλιές ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
-
1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο (προαιρετικό)
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
-
Σε μέτρια προς ζεστή εστία βάλτε το τηγάνι να ζεσταθεί και προσθέστε το ελαιόλαδο.
-
Προσθέστε τα μανιτάρια και ανακατέψτε μέχρι να βγάλουν λίγα υγρά. Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμα 5 λεπτά.
-
Προσθέστε το κρασί και αφού μειωθεί στο μισό, περίπου 5 λεπτά βάλτε μέσα στο τηγάνι και το σχοινόπρασο.
-
Σε ένα ξεχωριστό δοχείο σπάστε μέσα τα αβγά, προσθέστε το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε. Προσθέστε το μίγμα στο τηγάνι με τα μανιτάρια.
-
Ανακατεύετε συχνά να μην κολλήσει και να δημιουργηθεί το scrambled eggs, περίπου 3-4 λεπτά.