Άργιλος η θαυματουργή για μαλλιά και πρόσωπο


Αν υπάρχει ένα ορυκτό στη φύση που να χρησιμοποιείται τόσο ευρέως στην κοσμετολογία, χάρη στις θεραπευτικές και ευεργετικές του ιδιότητες, αυτό δεν είναι άλλο από την άργιλο, γνωστή και ως πηλός. Η χρήση της χρονολογείται από την αρχαιότητα -από τους Αρχαίους Αιγύπτιους και τους Αρχαίους Έλληνες μέχρι τους Αβορίγινες της Αυστραλίας, τους Ινδιάνους της Αμερικής και τους Κινέζους-, ενώ ανάλογα με την προέλευση και την σύνθεση της, παρουσιάζεται σε διαφορετικές αποχρώσεις.

Η πράσινη άργιλος έχει αντιοξειδωτική δράση και είναι κατάλληλη για καθαρισμό. Ενδείκνυται για λιπαρά δέρματα.

Η κόκκινη άργιλος βελτιώνει την μικροκυκλοφορία, χαρίζει λάμψη στο θαμπό δέρμα και είναι ιδανική για την ανανέωση της ρυτιδωμένης επιδερμίδας.

Η λευκή άργιλος καθαρίζει μεν, ενυδατώνει και καταπραΰνει δε. Είναι ιδανική για την βαθιά απολέπιση της επιδερμίδας και κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά ιδιαίτερα για το ξηρό και ερεθισμένο, μιας και έχει μαλακτική δράση.

Η χρήση του πηλού στην καθημερινή περιποίηση μαλλιών και δέρματος
Στην αγορά θα βρεις μία ποικιλία προϊόντων που η βάση τους είναι ο πηλός. Μπορείς να χρησιμοποιείς μία φορά την εβδομάδα μία μάσκα μαλλιών από άργιλο -παρομοίως και προσώπου- για καθαρισμό σε βάθος, απομάκρυνση της λιπαρότητας και λάμψη. Επιπλέον, ο πηλός ενδείκνυται και για hairstyling. Προσφέρει δυνατό κράτημα και ματ αποτέλεσμα.

Προσοχή όμως στο εξής: Επειδή η άργιλος έχει την ιδιότητα να απορροφά τη λιπαρότητα, θα πρέπει να προσέξουμε να μην το παρακάνουμε, αφυδατώνοντας το πρόσωπο και το τριχωτό της κεφαλής από την υπερβολική χρήση.

Τέλος, καλό είναι να θυμάστε ότι η μάσκα αργίλου δεν πρέπει να μένει πάνω από 10 λεπτά στο πρόσωπο, ενώ πρέπει να εφαρμόζεται στο γνωστό Τ, δηλαδή σε μέτωπο – μύτη – πιγούνι και όχι στα μάγουλα. Μόνο στα σημεία που παράγουν σμήγμα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ