O καιρός του Πάσχα: Τα «μαθηματικά» του Νίκου Καντερέ – Πρώτες εκτιμήσεις


O καιρός του Πάσχα: Ο Μάιος είναι κατεξοχήν μήνας αστάθειας, αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος 

Σε μια πρώτη εκτίμηση για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας και της Κυριακής του Πάσχα προχώρησε ο μετεωρολόγος, Νίκος Καντερές.

O καιρός του Πάσχα: Τα «μαθηματικά» του Νίκου Καντερέ – Πρώτες εκτιμήσεις
O καιρός του Πάσχα: Τα «μαθηματικά» του Νίκου Καντερέ – Πρώτες εκτιμήσεις

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Καντερέ για τον καιρό την Κυριακή του Πάσχα:

«Πως θα είναι ο καιρός τη Κυριακή του Πάσχα??

Με βάση τις καιρικές συνθήκες ,σε ότι αφορά τη θερμοκρασία και τη βροχή,που επικράτησαν τα προηγούμενα χρόνια από 2023 έως 1973,στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα κάνουμε μία εκτίμηση του καιρού ,δεδομένου ότι δεν υπάρχουν προγνωστικοί χάρτες για τις 5 Μάϊου.

Αθήνα

Η κανονική τιμή της μεγίστης θερμοκρασίας για τη συγκεκριμένη ημέρα είναι 26 βαθμοί.Με απόκλιση 3 βαθμών υπήρξαν 10 χρόνια με μέγιστες θερμοκρασίες από 29 βαθμούς και άνω με τρία χρόνια τους 31 και ένα τους 34 βαθμούς το 1973!!

Σε ότι αφορά τις μικρότερες μέγιστες υπήρξαν 13 χρόνια από 23 βαθμούς και κάτω με δύο 19 και ένα χρόνο 17 Βαθμούς!! Στη διάρκεια των 50 ετών έβρεξε στις 5 Μαίου 10 φορές.

Θεσσαλονίκη

Με κανονική τιμή τους 23 βαθμούς.Υπήρχαν 12 χρόνια με μέγιστες θερμοκρασίες από 27 βαθμούς και άνω με τη μαγαλύτερη τους 33 βαθμούς το 1973. Εκείνο το έτος το θρμόμετρο έδειξε 35 στη Τρίπολη και 34 βαθμούς στη Λαμία!!

Οι μικρότερες μέγιστες ήταν πέρυσι με 12 βαθμούς και βροχή και το 2011με 14 βαθμούς.Στη διάρκεια 11 ετών έβρεξε.

Ο Μάιος είναι κατεξοχήν μήνας αστάθειας και στη διάρκεια των θερμών ωρών εκδηλώνονται καταιγίδες που συνοδεύονται με κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις.

Στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και λίγες ημέρες μετά τη Κυριακή του Πάσχα είναι αδύνατο να μην έχουμε μία μεταβολή του καιρού. Είδομεν»

Τι γιορτάζουμε το Πάσχα;
Πάσχα ονομάζεται η μεγάλη γιορτή του Χριστιανισμού και του Ιουδαϊσμού. Στον Ιουδαϊσμό καθιερώθηκε ως η ανάμνηση της Εξόδου, που ελευθέρωσε τους Εβραίους από την αιγυπτιακή δουλεία. Μεταγενέστερα υιοθετήθηκε ως εορτασμός από τους Χριστιανούς αναφορικά με τον θυσιαστικό θάνατο και την Ανάσταση του Χριστού.

Το γεγονός της απελευθέρωσης αυτής συνέβη με μια σειρά θεϊκών προνοιακών παρεμβάσεων, από τις οποίες η σημαντικότερη εκδηλώνεται τη νύχτα κατά την οποία θα εξολοθρεύονταν τα πρωτότοκα των ανθρώπων και των ζώων των Αιγυπτίων, ενώ τα σπίτια των Εβραίων θα προστατεύονταν αφού οι πόρτες τους είχαν σημαδευτεί με το αίμα του αρνιού που είχαν θυσιάσει.

Το Χριστιανικό Πάσχα, ή κοινώς Πασχαλιά ή Λαμπρή, και ειδικότερα η Ανάσταση του Χριστού ή απλώς Ανάσταση, είναι η σπουδαιότερη γιορτή του Χριστιανισμού.

Εορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο που ακολουθεί την εαρινή ισημερία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ