Skinny-dipping! Το πιο τέλειο κρεμώδες dip για να τσιμπάς με τα κράκερς σου


Θα ήθελες να μπορείς να απολαμβάνεις ένα κρεμώδες dip χωρίς τύψεις αλλά με πολλά θρεπτικά συστατικά; ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ! Μετά από πολλούς πειραματισμούς, βρήκα την πιο γευστική χειμωνιάτικη συνταγή που θα λατρέψεις! Ιδανικό για δείπνα ή για κάτι εύκολο, σε περίπτωση που είσαι στον δρόμο. Με κρακεράκια ή sticks λαχανικών, έχεις το τέλειο γεύμα!

Συστατικά:

1 γλυκοπατάτα, αποφλοιωμένη και κομμένη σε κύβους
1 φλιτζάνι κάσιους
¼ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
2 λεμόνια, (το χυμό τους)
¼ φλιτζάνι ταχίνι
1-2 κουταλιές νιφάδες τσίλι, για extra γεύση
½ φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρου ή μαϊντανού
½ κουταλιά του γλυκού αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος:

Αφού προθερμάνεις το φούρνο στους 180 ° C, κάλυψε ένα ταψί με κόλλα ψησίματος.

Τοποθέτησε τους κύβους γλυκοπατάτας στο ταψί. Άλλοιψε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ρίξε λίγο αλάτι.

Άφησέ τις να ψηθούν στον φούρνο.

Αφού περάσου 35 λεπτά, προσθέτεις στο ταψί τα κάσιους.

Επέστρεψε το ταψί στο φούρνο για 5 λεπτά, ή μέχρι η γλυκοπατάτα να είναι ψημένη και τα κάσιους να έχουν πάρει ένα χρυσό χρώμα.

Βάζεις τη γλυκοπατάτα και τα κάσιους σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το ταχίνι, τις νιφάδες τσίλι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.

Τέλος, πρόσθεσε το μαϊντανό ή το κόλιανδρο.

(Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο ή βάζο στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.)

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ