Κτηματολόγιο: Από Δευτέρα 4/2 στον «αέρα» η πλατφόρμα – Πώς θα γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις


Πρεμιέρα θα κάνει στις 4 Φεβρουαρίου 2019 η νέα σελίδα του Κτηματολογίου, με την οποία οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν τη δήλωση κτηματογράφησης.

Σύμφωνα με το φορέα, υπάρχει και η επιλογή η απεικόνιση να είναι τρισδιάστατη, βασισμένη σε αεροφωτογραφίες του 2016 με ευκρίνεια 25 εκατοστών, προκειμένου οι ιδιοκτήτες να μπορούν να εντοπίσουν την περιουσία τους, ακόμα και αν αυτή βρίσκεται σε μη προσβάσιμα σημεία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Ειδικότερα, έχει προβλεφθεί σχετική εφαρμογή με την οποία ακολουθείται ο κάτοχος του τηλεφώνου και την ώρα που περπατάει πάνω στην ιδιοκτησία του μπορεί να επιλέξει την κορυφή και έπειτα το τέρμα της, στη συνέχεια να πατήσει «ολοκλήρωση και αποθήκευση» και σε e-mail να του έρθει όλη η ψηφιοποίηση που έκανε.

Τα γραφεία εξυπηρέτησης

Μέσα στο επόμενο μήνα αναμένεται να ανοίξουν τα δύο μεγάλα γραφεία Κτηματογράφησης. Πρώτα πρόκειται να ανοίξει το γραφείο στη Θεσσαλονίκη στο κέντρο της πόλης, επί της οδού 26η Οκτωβρίου 90, στο Εμπορικό Κέντρο Porto Center. Στο γραφείο που θα ανοίξει το επόμενο διάστημα θα εξυπηρετούνται οι περιοχές Ξάνθη, Δράμα, Χαλκιδική, Καστοριά και Φλώρινα.

Αμέσως μετά θα ανοίξει το γραφείο της Αθήνας, που θα λειτουργήσει στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου (επί της Λ. Βεΐκου 137) και θα εξυπηρετεί τις Περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, αλλά και Κρήτης. Εκτιμάται πως και τα δύο γραφεία θα λειτουργήσουν τουλάχιστον 6 μήνες.

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εδώ έχουν προσδιορισθεί οι προθεσμίες λήξεως της κτηματογράφησης, ενώ α) ακόμη δεν λειτουργούν τα αντίστοιχα κτηματολογικά γραφεία π.χ. νομού Ευβοίας, και β) λένε ηλεκτρονική υποβολή, αλλά σου λένε τρέχα στο τάδε γραφείο. Τι ισχύει; Για καταοίκους εντός ΕΕ, θα πρέπει να υπάρχουν τα ακριβεί στοιχεία που πρέπει να υποβάληθούν. Ποια και πόσα είναι αυτά; Για την ώρα όλα λειτουργούν ανεύθυνα. Επιπόλαια.
    Γειά σας

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ