Χαμάς: Θλίψη- Τουλάχιστον 40 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας


Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν από ισραηλινά πλήγματα στην πόλη Ντέιρ αλ Μπάλαχ, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα το υπουργείο Υγείας στον ελεγχόμενο από τη Χαμάς παλαιστινιακό θύλακα.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ότι ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν συνοικία της πόλης, ισοπεδώνοντας αρκετά σπίτια.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μεταδίδει εικόνες με τραυματισμένα γυναικόπαιδα να μεταφέρονται στο νοσοκομείο προκειμένου να δεχθούν ιατρική φροντίδα.

Νέα «σφαγή» στην Λωρίδα της Γάζας – ΗΠΑ: «Μην επιχειρήσετε στη Ράφα χωρίς σχέδιο προστασίας αμάχων»

Το σχέδιο του Μπενιαμίν Νετανιάχου για τη μεταπολεμική Γάζα περιλαμβάνει απεριόριστη ελευθερία κινήσεων για τις IDF να επιχειρούν και προβλέπει κυβέρνηση από «τοπικούς αξιωματούχους».

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, UNRWA λέει ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε «σημείο καμπής» «κατά τη διάρκεια πρωτοφανών ανθρωπιστικών αναγκών στη Γάζα».

Οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν νέα εισβολή του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιουνίς.

Οι IDF και η Σιν Μπετ ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν μέλος της Ισλαμικής Τζιχάντ στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης με drone.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν συνομίλησε το βράδυ της Πέμπτης με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ για την επιχείρηση του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Χαν Γιουνίς, αναφέρει το Πεντάγωνο σε ανακοίνωση μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο Όστιν τόνισε στον Γκάλαντ την ανάγκη για ένα «αξιόπιστο σχέδιο που θα διασφαλίζει την ασφάλεια και την υποστήριξη των περισσότερων από ένα εκατομμύριο ανθρώπων που βρίσκουν καταφύγιο στη Ράφα πριν προχωρήσουν εκεί οποιεσδήποτε στρατιωτικές επιχειρήσεις», σημειώνει το Πεντάγωνο.

Οι δύο τους συζήτησαν επίσης τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται αιχμάλωτοι από τη Χαμάς, καθώς και την ανάγκη βελτίωσης της πρόσβασης στην ανθρωπιστική βοήθεια για τους Παλαιστίνιους πολίτες.

Οι Παλαιστίνιοι έχουν κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι έχουν δώσει το «πράσινο φως» για την εισβολή του Ισραήλ στην πλημμυρισμένη από εκτοπισμένους Ράφα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ