Συνταγή για σπανακόπιτα που ανασταίνει κυριολεκτικά και πεθαμένους. Φτιάξτε την καλύτερη σπανακόπιτα που έχετε φάει ποτέ εύκολα
Υλικά για το φύλλο
- 2 Κούπες του καφέ αλεύρι σταρένιο
- 1 Φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι του καφέ ξίδι
- χλιαρό νεράκι όσο πάρει…
Υλικά για την γέμιση
- 500 γρ. Σπανάκι
- Λίγα σέσκουλα
- 2 Πράσα
- 2 Μεγάλα ξερά κρεμμύδια
- 3 Φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 Κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 Κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 Αυγά
- 1/4 Τυρί φέτα
- Αλάτι, πιπέρι λαδάκι
Εκτέλεση
Κόβουμε μικρά κομμάτια τα χόρτα και στύβουμε καλά το σπανάκι και τα σέσκουλα, τα τρίβουμε με αλάτι για να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα καλά και τα τσιγαρίζουμε. Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Ανοίγουμε πέντε φύλλα με τον πλάστη. Τα τρια τα βάζουμε κάτω και τα δυο πάνω. Αλείφουμε με λάδι το ταψί και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Κατόπιν, βάζουμε τα τρία φύλλα στο ταψί, ρίχνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα δυο φύλλα από πάνω. Μετά, χαρακώνουμε ελαφρά σε σχήμα όπως ο ήλιος. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.