Ηλίας Παλιουδάκης στο Tromaktiko.gr: «Η εκδήλωση στο σπιτικό της αγάπης θα μείνει πάντα στην καρδιά μου»


Ο κρητικός καλλιτέχνης Ηλίας Παλιουδάκης μεγάλωσε μέσα σε μια οικογένεια που καθημερινά η μουσική και ιδιαίτερα οι βυζαντινοί ήχο «χάιδευαν» τα αυτιά του.

Ως παιδί ήταν ιδιαίτερα δεμένος με τους γονείς του, οι οποίοι του μεταλαμπάδευσαν την αξία της οικογένειας, της γενναιοδωρίας και της ανθρωπιάς.

Της: Έπη Τρίμη

Αν και ως καλλιτέχνης έχει τη δική του αξιόλογη πορεία μονοπωλώντας το ενδιαφέρον των ΜΜΕ δεν καβάλησε ποτέ το καλάμι ενώ με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να αφήσει το στίγμα του πρώτα ως άνθρωπος και μετά ως δημιουργός. Μάλιστα, στις 14 Φεβρουαρίου ο ίδιος παρευρέθηκε σε μια μοναδική συναυλία για την στήριξη του «Σπιτικού της Αγάπης» που στοχεύει να συνδράμει τους άπορους ηλικιωμένους στη δύση της ζωής τους προσφέροντάς τους μια αξιοπρεπή διαβίωση όπως αξίζει στα περήφανα γηρατειά.

Ο Ηλίας Παλιουδάκης ανέφερε σχετικά: «14 Φεβρουαρίου! Η εκδήλωση για το σπιτικό της αγάπης! Έγινε και θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου! με την υπόσχεση μου ότι θα είμαι εκεί κοντά τους παρών!.. Σήμερα νιώθω πιο πλούσιος! Πιο γεμάτος! … Τους αγαπώ ! ξεκινώντας απ’ τον πρόεδρο του ιδρύματος κύριο Τάσο Θεοφυλάτο και όλους αυτούς που εργάζονται στο ίδρυμα μα αγάπη!.
Ένα μπράβο και ένα ευχαριστώ σε όλους τους εκλεκτούς φίλους που τίμησαν με την παρουσία τους μια εκδήλωση αγάπης !και έδωσαν χαρά στους Άπορους παππούδες και γιαγιάδες!! Έχουν όλοι τον σεβασμό μου και την αγάπη μου!!.

Ήθελα να βοηθήσω τους εργαζόμενους στο «Σπιτικό της Αγάπης», τους ανθρώπους που εθελοντικά βοηθούν και αθόρυβα στέκονται για να συνεχίσει να λειτουργεί αυτό το ίδρυμα. Από τη δική μου, λοιπόν, καλλιτεχνική θέση είπα να κάνω και εγώ κάτι». 

Ηλίας Παλιουδάκης: «Το ”Σπιτικό της Αγάπης” είναι κάτι διαφορετικό και γι’ αυτόν τον λόγο με επηρέασε πολύ»

Θέλοντας να εξηγήσει το έργο του ιδρύματος και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη μάς έδωσε κάποιες πληροφορίες ώστε όποιος θέλει να προσφέρει προκειμένου να συνεχίσει το «Σπιτικό της Αγάπης» το θεάρεστο έργο του να το κάνει καθώς το χαμόγελο των ηλικιωμένων θα «ζεστάνει» την καρδιά του.

«Το ”Σπιτικό της Αγάπης” λειτουργεί εδώ και 61 χρόνια με τη γενναιοδωρία του απλού κόσμου. Αυτό με συγκίνησε. Λειτουργεί και στέκεται όρθιο με τη συμβολή του κόσμου για τους άπορους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας. Ένιωσα ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι πραγματικοί ήρωες γιατί αντιμετώπισαν δυσκολίες χωρίς να λυγίσουν. Επίσης, θα λέγαμε πως κατά κάποιο τρόπο είναι τυχεροί γιατί υπάρχει αυτό το ίδρυμα που τους βοηθά ώστε να έχουν στέγη, τροφή και απέραντη αγάπη και παρηγοριά. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως τα πάντα είναι δανικά στη ζωή και η αγάπη όταν μοιράζεται πολλαπλασιάζεται ευφραίνοντας και τη δική μας ψυχή».

Ηλίας Παλιουδάκης: «Ένα ψιχάλι που μπορεί να μην μας ενδιαφέρει, για κάποιους μπορεί να είναι σημαντικό»

«Αν και υπάρχουν θλιβερά περιστατικά που εκμεταλλεύονται για ίδιον όφελος την γενναιοδωρία και την φιλανθρωπία δεν πρέπει να πάψουμε να είμαστε βοηθητικοί και δοτικοί προς τον συνάνθρωπο. Δεν μετριούνται όλα με χρήματα αλλά είναι σαφές πως η ιδιωτική πρωτοβουλία κάνει θαύματα. Εμένα γέμισε η ψυχή μου αγάπη όταν είδα την αίθουσα γεμάτη κόσμο, είδα χαρά στα μάτια των ανθρώπων και ήξερα ότι έκανα το καθήκον μου ως άνθρωπος».

 

Αν θέλετε και εσείς να κάνετε την αλλαγή και να βοηθήσετε «Το σπιτικό της Αγάπης» μπορείτε ΕΔΩ να δείτε τους τρόπους που μπορείτε να προσφέρετε την αρωγή σας. 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ