Υλικά
Για τη ζύμη:
250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/5 κγ πιπέρι
1 κγ ρίγανη ξερή
1 κγ αλάτι
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
100γρ βούτυρο παγωμένο
160 γρ ξυνόγαλο
1 αυγό χτυπημένο για άλλειμα
Για το κοτόπουλο:
4 στήθη κοτόπουλο χωρίς δέρμα και κόκκαλο
3-4 κσ ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα ή 1 μεγάλο κομμένο σε κύβους
200 γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 κσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml κρασί λευκό
1 κύβο ζωμό κότας
200 γρ νερό
αλάτι
πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε στο πολυμίξερ με τα μαχαίρια το αλεύρι με το βούτυρο, μόλις το μείγμα αρχίζει και μοιάζει με ψίχουλα σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλάτι , το πιπέρι, τη ρίγανη, τα αυγά, και το ξυνόγαλο, και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
2. Αδειάζουμε σε ένα μπωλ και αφήνουμε στην άκρη.
3. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο , το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια και σωτάρουμε για 4-5 λεπτάκια μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
4. Έπειτα προσθέτουμε το κοτόπουλο τα στήθη κοτόπουλου που τα έχουμε κόψει σε μπουκιές, σωτάρουμε και το κοτόπουλο ανακατεύοντας και μόλις πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε το κρασί.
5. Με το που βράσει το φαγητό μας ρίχνουμε το νερό και τον κύβο, ανακατεύουμε καλά με την κουτάλα, και μόλις βράσει το αφαιρούμε από τη φωτιά.
6. Αδειάζουμε το φαγητό σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε κουταλιές από τη ζύμη πάνω από το φαγητό και την απλώνουμε έτσι ώστε να καλύψει σχεδόν όλη την επιφάνεια του σκεύους.
7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40-50 λεπτά.
8. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να ξεκουραστει για 10 λεπτα και σερβίρουμε