Απέραντη θλίψη στον παγκόσμιο αθλητισμό – Σκοτώθηκε ο 24χρονος ρέκορντμαν του μαραθωνίου Κέλβιν Κιπτούμ [εικόνες του τροχαίου]


Θλίψη στον κόσμο του αθλητισμού προκάλεσε η είδηση του τραγικού θανάτου του Κέλβιν Κίπτουμ. Ο 24χρονος Κενυάτης δρομέας, που σημείωσε το παγκόσμιο ρεκόρ (2:00:35) στον Μαραθώνιο του Σικάγο το 2023, σκοτώθηκε με τον προπονητή του Ζερβέ Χακιζιμάνα σε τροχαίο δυστύχημα.

Νεκρός κάτω από το αυτοκίνητο βρέθηκε ο Κίπτουμ

Το δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Κυριακής (11/2) στον δρόμο Eldoret-Kaptagat στην Κένυα, σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας της κομητείας Elgeyo Marakwet Peter Mulinge.

Όπως αναφέρουν ξένα Μέσα, το αυτοκίνητο, ένα Toyota Premio, οδηγούσε ο ίδιος ο Κίπτουμ. Μετά τη σφοδρή σύγκρουση μετατράπηκε σε μια άμορφη μάζα σιδερικών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο αυτοκίνητο επέβαινε επίσης μία γυναίκα, η οποία γλίτωσε με ελαφρύ τραυματισμό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Nation, η οποία συνομίλησε με έναν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος, τον Kenneth Kimaiyo, το αυτοκίνητο του Κέλβιν Κίπτουμ έπεσε πάνω σε ένα «μεγάλο δέντρο».

Όπως ανέφερε, ο Kimaiyo, το σώμα του Κίπτουμ βρέθηκε κάτω από το αυτοκίνητο με τον δρομέα ήδη νεκρό ενώ ο προπονητής του ήταν ακόμα ζωντανός σε έναν λόφο.

«Προσπαθήσαμε να σώσουμε τον προπονητή γιατί ανέπνεε ακόμα, αλλά πέθανε μετά» δήλωσε ο Kimayo, ο οποίος πρόσθεσε ότι γνώριζε τον ολυμπιονίκη γιατί επισκεπτόταν συχνά το κατάστημά του στο Chepkorio.

«Ο Κίπτουμ βρισκόταν κάτω από το αυτοκίνητο με σκισμένη τη ζώνη ασφαλείας και ήταν ήδη νεκρός» αποκάλυψε.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι ο Κίπτουν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου τους στην περιοχή Kaptagat κατά μήκος της Eldama Ravine-Eldoret κατά την επιστροφή του από το Eldoret

Το αυτοκίνητο βγήκε από το δρόμο σε ένα χαντάκι και χτύπησε πάνω σε μεγάλο δέντρο
Ο Jackson Tuwei, πρόεδρος της Athletics Kenya, δήλωσε ότι το όχημα βγήκε από το δρόμο σε ένα χαντάκι πριν χτυπήσει σε ένα μεγάλο δέντρο 60 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο.

Είπε ότι οι σοροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για νεκροψία, η οποία θα ξεκινήσει αφού ενημερωθούν οι οικογένειες και «γίνουν όλες οι διαδικασίες»
Πρόσθεσε ότι το ατύχημα συνέβη στις 23:00 τοπική ώρα, και ότι το όχημα υπέστη «εκτεταμένες ζημιές» και ρυμουλκήθηκε σε τοπικό αστυνομικό τμήμα για «επιθεώρηση και αστυνόμευση».

Την ίδια ώρα, ο Κενυάτης δημοσιογράφος Kipruto Lagat, εν τω μεταξύ, αποκάλυψε φωτογραφίες από το σημείο της συντριβής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

 

«Η Κένυα με τον θάνατο του Κέλβιν Κίπτουμ έχει χάσει ένα ιδιαίτερο διαμάντι»

Ο υπουργός Αθλητισμού της Κένυας, Ababu Namwamba, δήλωσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην Twitter: «Εξαιρετικά ανατριχιαστικό!! Η Κένυα έχει χάσει ένα ιδιαίτερο διαμάντι».

Η ανακοίνωση της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου

«Η World Athletics με βαθιά θλίψη ακούει ότι ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον Μαραθώνιο Κέλβιν Κίπτουμ πέθανε σε τροχαίο ατύχημα την Κυριακή (11/2) σε ηλικία 24 ετών.

Ο προπονητής του Κίπτουμ, Ζερβέ Χακιζιμάνα, ο οποίος βρισκόταν στο αυτοκίνητο με τον Κενυάτη δρομέα απόστασης, πέθανε επίσης στο δυστύχημα κατά μήκος της οδού Eldoret-Kaptagat.

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Στίβου, Σεμπάστιαν Κόε, ήταν ένας από τους πρώτους που εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σε μια δήλωση στο X, πρώην Twitter.

«Είμαστε συγκλονισμένοι και βαθιά λυπημένοι που πληροφορηθήκαμε την καταστροφική απώλεια του Kelvin Kiptum και του προπονητή του, Gervais Hakizimana», έγραψε ο Κόε. «Εκ μέρους όλων των World Athletics στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες, τους φίλους, τους συμπαίκτες τους και το έθνος της Κένυας».

“Μόλις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο Σικάγο, το μέρος όπου ο Kelvin σημείωσε το εξαιρετικό παγκόσμιο ρεκόρ του μαραθωνίου, μπόρεσα να επικυρώσω επίσημα τον ιστορικό του χρόνο. Ένας απίστευτος αθλητής που αφήνει μια απίστευτη κληρονομιά, θα μας λείψει πολύ”, έγραψε ο Κόε.

Εκ μέρους όλων των World Athletics, στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες, τους φίλους, τους συμπαίκτες τους και το έθνος της Κένυας».

Όταν «έσπασε» το ρεκόρ του «θρυλικού» Έλιουντ Κιπτσόγκε

Όταν ο Κέλβιν Κιπτούμ «έγραψε» ιστορία, ο συμπατριώτης του και επίσης πρωταθλητής (πράττοντας το… ακατόρθωτο στη Βιέννη, ολοκληρώνοντας 42.195 μέτρα σε λιγότερο από δύο ώρες), Έλιουντ Κιπτσόγκε, τόνισε πως «δεν ένιωσα έκπληξη για αυτό. Πάντοτε αισθάνομαι χαρούμενος όταν καταρρίπτονται ρεκόρ από νέους αθλητές», μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ