ΑΔΕΔΥ: Στο πλευρό των φοιτητών στο συλλαλητήριο στις 8/2


Την επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής από τη στοχοθεσία-αξιολόγηση του Δημοσίου για το 2024, αποφάσισε το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, στη συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2024.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «για τον σκοπό αυτό, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ ανέθεσε στη νομική της σύμβουλο να συντάξει και να αποστείλει τα σχετικά εξώδικα σε όλα τα υπουργεία και τους φορείς του Δημοσίου. Η επίδοση των εξωδίκων ολοκληρώνεται σήμερα (6/2/2024) και η απεργία-αποχή ισχύει από αύριο, Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024».

Στάση εργασίας κηρύσσει η ΑΔΕΔΥ στις 8/2

Στο πλευρό φοιτητών, ακαδημαϊκών και εκπαιδευτικών στέκεται η ΑΔΕΔΥ, κατά της ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων, κηρύσσοντας στάση εργασίας και συμμετέχοντας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 8 Φεβρουαρίου.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας από τις 11.00 πμ μέχρι τη λήξη ωραρίου και καλεί στη συγκέντρωση στις 12:00 στα Προπύλαια στο Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο.

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, στηρίζουν τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων, γιατί η παιδεία είναι υπόθεση όλου του λαού και ζητούν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες.

Αναλυτικά

Κήρυξη στάσης εργασίας – Κάλεσμα συμμετοχής στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο ώρα 11.00πμ μέχρι τη λήξη ωραρίου

Συγκέντρωση ώρα στις 12:00 στα Προπύλαια στο Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίασή του στις 2.2.2024, αποφάσισε την κήρυξη Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας την Πέμπτη, 8 Φλεβάρη 2024, ώρα 11.00πμ μέχρι λήξη ωραρίου, προκειμένου να εκφραστεί αγωνιστικά η στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων με τη συμμετοχή τους στο Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο στον αγώνα όλων Φοιτητικών Συλλόγων και όλων των φορέων της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών, των εργατικών σωματείων και όλης της κοινωνίας για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

  • Στηρίζουμε τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων, γιατί η παιδεία είναι υπόθεση όλου του λαού.
  • Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.
  • Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες.

Σήμερα παρουσιάζεται το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια από τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, και αύριο Πέμπτη (8/2), φοιτητές και καθηγητές κατεβαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην ίδρυσή τους.

ΟΛΜΕ: Οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν και στάση εργασίας στα σχολεία προκειμένου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) αποφάσισε να προβεί σε στάση εργασίας για να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στο συλλαλητήριο. Η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 11 μέχρι τη λήξη της βάρδιας, οπότε στα σχολεία θα τροποποιηθεί το πρόγραμμα ανάλογα με πόσους εκπαιδευτικούς θα συμμετέχουν.

Το συλλαλητήριο οργανώνεται από τους φοιτητικούς συλλόγους πανελλαδικά.
Στην Αθήνα, το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια στην οδό Πανεπιστημίου.

Την ίδια ώρα ωστόσο θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ θα υπάρχει και πλήθος διατάξεων οι οποίες θα αφορούν στην ανάπτυξη των δημόσιων πανεπιστημίων.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το νομοσχέδιο να παραμένει προς διαβούλευση για περίπου ένα δεκαήμερο και στη συνέχεια να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να σταματήσει με κάθε τρόπο τις αντιδράσεις φοιτητών αλλά και πανεπιστημιακών για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν αποδίδουν.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ