Η ώρα της κρίσης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε. Η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ύστερα από μια μακρά αποδεικτική διαδικασία, η οποία διήρκησε έναν και πλέον χρόνο, θα προτείνει σήμερα επί της ενοχής ή μη της κατηγορουμένης για την υπόθεση θανάτου της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.
Θα προτείνει δηλαδή προς τους τρεις δικαστές και τους τέσσερις ενόρκους εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου θα πρέπει να κριθεί ένοχη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και δολοφονία του παιδιού της ή αν θα πρέπει να κηρυχθεί αθώα, όπως η ίδια η κατηγορουμένη διακηρύσσει από την πρώτη στιγμή, αρνούμενη ότι αφαίρεσε τη ζωή της κόρης της με τη χορήγηση υπερβολικής δόσης κεταμίνης.
Η αγόρευση της εισαγγελέως, η οποία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα σημάνει και την αντίστροφη μέτρηση για την ετυμηγορία του δικαστηρίου, όπου κατέθεσαν δεκάδες μάρτυρες, γιατροί, ιατροδικαστές και νοσηλευτές, ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου χρειάστηκε εννέα ολόκληρες συνεδριάσεις σε διάστημα δύο μηνών προκειμένου να δώσει τις δικές της εξηγήσεις επί της βαρύτητατης κατηγορίας που της αποδίδεται για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας.
Η κατηγορούμενη κλήθηκε να απαντήσει σε δεκάδες ερωτήσεις των δικαστών και της εισαγγελέως της έδρας με την ίδια να επιμένει ότι δεν έκανε κακό στο παιδί της, ότι δεν ήταν μια ψυχρή και αδιάφορη μητέρα και πως εν πολλοίς στη δεινή θέση που βρίσκεται την έφεραν οι γιατροί προκειμένου να συγκαλύψουν δικά τους λάθη.
«Δεν με ενδιαφέρει να αθωωθώ. Με ενδιαφέρει να βγει η αλήθεια για το παιδί. Η αιτία του θανάτου του», ανέφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου την περασμένη Παρασκευή κατά την τελευταία ημέρα της απολογίας της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.
«Μπορεί να είμαι ο χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο, αλλά έχω κατηγορηθεί για ένα αδίκημα που για μια μάνα είναι το χειρότερο στον κόσμο Αυτό που ευελπιστώ είναι να δικαιωθεί το παιδί μου. Θέλω να μάθω την αλήθεια. Αν ήταν το δικό σας παιδί τι θα κάνατε; Δεν θα θέλατε απαντήσεις;» είπε απευθυνόμενη προς την έδρα.
Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι στιγμές έντασης στο δικαστήριο
Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των συνεδριάσεων η κατηγορούμενη δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων τόσο από την πρόεδρο και την εισαγγελέα όσο και από τις συνέδρους.
Υπήρξαν μάλιστα πολλές στιγμές έντασης και έκρηξης ειδικά όταν οι ερωτήσεις περιστρέφονταν γύρω από τη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όταν ο εν διαστάσει πλέον σύζυγός της έφευγε από το σπίτι εκείνη έκανε «κακό» στο παιδί ώστε με τον τρόπο αυτόν να τον κρατά κοντά της.
Η ίδια χαρακτήρισε ανούσιο και χαζό να της αποδίδεται τέτοιο κίνητρο αν και παραδέχθηκε ότι η συμπεριφορά της ήταν λανθασμένη σε κάποιες περιπτώσεις, όπως φάνηκε από μηνύματα που είχαν ανταλλάξει μεταξύ τους σε περιόδους που το παιδί δεν ήταν καλά και διαβάστηκαν στο δικαστήριο.
Πάντως, ο Μάνος Δασκαλάκης, που παρέστη και στις εννέα συνεδριάσεις της απολογίας της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για κάποιες από τις απαντήσεις της κατηγορουμένης, ενώ οι νομικοί παραστάτες του σχολιάζοντας το περιεχόμενο της απολογίας της τόνιζαν ότι οι ισχυρισμοί της δεν συνάδουν με την κοινή λογική και πως το δικαστήριο θα λάβει μια δίκαιη και σωστή απόφαση.
Ρούλα Πισπιρίγκου: Στις αρχές Φεβρουαρίου η ετυμηγορία
Η τελευταία πράξη σε αυτή την πολύκροτη δίκη θα γραφτεί την ημέρα που η πρόεδρος του δικαστηρίου – στις αρχές Φεβρουαρίου, όπως όλα δείχνουν – θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του δικαστηρίου με βάση την οποία θα κριθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου.
Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτής της δίκης η κατηγορούμενη σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 12 Φεβρουαρίου 2024 θα καθίσει και πάλι στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, το οποίο με διαφορετική σύνθεση αυτή τη φορά θα την κρίνει για τη δεύτερη δικογραφία που αφορά στους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.