Σιωπή από τον πρίγκιπα Χάρι για τον βασιλιά Κάρολο και την Κέιτ Μίντλετον


Ο πρίγκιπας Χάρι φέρεται να ενημερώθηκε για την ασθένεια του βασιλιά Καρόλου από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αντί από το παλάτι ενώ φαίνεται στον παρόντα χρόνο ιδιαίτερα ανήσυχος για την ασθένεια της συζύγου του Κέιτ Μίντλετον.

Σύμφωνα με αναφορές, ο πρίγκιπας Χάρι ενημερώθηκε για τη διάγνωση του πατέρα του βασιλιά Καρόλου με μήνυμα από το παλάτι, αλλά πιστεύεται ότι είχε προηγουμένως μάθει τα νέα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δείχνοντας για ακόμη μια φορά πως υπάρχουν αναταραχές και αποξένωση στη βασιλική οικογένεια.

Ο πρίγκιπας Χάρι μέχρι στιγμής έχει παραμείνει σιωπηλός για την είδηση σχετικά με την υγεία του βασιλιά Καρόλου και της Κέιτ Μίντλετον.

Το παλάτι τον ενημέρωσε ξεχωριστά το μεσημέρι της Τετάρτης για την επιτυχή επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε η Κέιτ Μίντλετον στην κοιλιακή χώρα.

Η είδηση έρχεται λίγες ώρες πριν ο πρίγκιπας Χάρι παρουσιαστεί ως «Ζωντανός Θρύλος της Αεροπορίας» σε μια τελετή που θα είναι οικοδεσπότης ο Τζον Τραβόλτα στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο πρίγκιπας Χάρι ή η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ θα δώσουν το παρών στα βραβεία, όπου ο πρίγκιπας Χάρι θα τιμηθεί και για το έργο του με τo Invictus Games Foundation.

Τόσο το παλάτι όσο και εκπρόσωπος των Σάσεξ αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη σιωπή του πρίγκιπα Χάρι για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν ο πατέρας του βασιλιάς Κάρολος και η Κέιτ Μίντλετον.

Αποφεύγουν νέες εντάσεις

Γίνεται κατανοητό, σύμφωνα με τη MailOnline, ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν είναι πρόθυμη να πυροδοτήσει εντάσεις εντός της οικογένειας που έχει κλονιστεί από μια σειρά γεγονότων τους τελευταίους μήνες.

Η τελευταία εξέλιξη φέρεται να απηχεί την κατάρρευση της επικοινωνίας των δύο πλευρών όταν πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ο πρίγκιπας Χάρι έμαθε τον θάνατο της γιαγιάς του μέσω ειδοποίησης ενώ κατευθυνόταν προς τη Σκωτία, όταν έγινε η πρώτη δημόσια ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα περάσει τρίτη νύχτα στο νοσοκομείο μετά από σοβαρή επέμβαση στην κοιλιακή χώρα.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, οι γονείς και τα αδέρφια της έχουν αναβάλει τις υποχρεώσεις τους για να την υποστηρίξουν στην ανάρρωσή της και να φροντίσουν τον πρίγκιπα Τζορτζ, την πριγκίπισσα Σάρλοτ, και τον πρίγκιπα Λούις.

«Φύλλο και φτερό» το ιατρικό ιστορικό της Κέιτ Μίντλετον

Ανέκαθεν τα ιατρικά θέματα των βασιλικών οικογενειών κρατούνταν μυστικά στο παρελθόν, κάτι που αποδεικνύει ότι οι επίσημες ανακοινώσεις για τον βασιλιά και την πριγκίπισσα της Ουαλίας μπορεί να δείχνουν ένα μεγαλύτερο βαθμό “ανοίγματος”.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, γίνεται αντιληπτό ότι το πρόβλημα υγείας του Καρόλου επικοινωνείται με σκοπό να να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση για τον προστάτη και να ενθαρρύνει και άλλους να κάνουν ελέγχους.

Όσον αφορά την Κέιτ Μίντλετον, αν και δεν υπάρχουν σαφείς λεπτομέρειες σχετικά με την επέμβαση, υπάρχουν πολύ περισσότερες πληροφορίες από το παλάτι από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, με τη διαβεβαίωση ότι η ασθένειά της δεν σχετίζεται με τον καρκίνο, ότι δεν ήταν επείγουσα αναφορά και μια σαφή αίσθηση του πόσο καιρό θα διαρκέσει η ανάρρωση.

Η βασιλική οικογένεια είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο Νησί και είναι λογικό να ξεψαχνίζεται το ιατρικό ιστορικό της Κέιτ, ως μελλοντικής βασίλισσας.

ΜΜΕ όπως το BBC και η Daily Mail αποκάλυψαν τις προηγούμενες φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντιμετώπισε θέματα με την υγείας της.

Κέιτ Μίντλετον: Η μεγάλη ουλή στο κεφάλι της

Η Κέιτ έχει μια ουλή τριών ιντσών στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού της από τότε που ήταν παιδί.

Οι φωτογράφοι την εντόπισαν για πρώτη φορά το 2011, όταν η πριγκίπισσα έκανε την πρώτη της σόλο βασιλική υποχρέωση σε ένα ιδιωτικό δείπνο στο Clarence House.

Επιβεβαιώθηκε ότι ήταν αποτέλεσμα χειρουργικής επέμβασης που έγινε όταν ήταν μικρό παιδί.

Μια επίσημη δήλωση εξήγησε ότι “η ουλή αφορούσε μια παιδική επέμβαση”, αλλά ανέφερε ότι οι λεπτομέρειες της επέμβασης ήταν ιδιωτικό θέμα.

Ναυτίες και εμετοί στην εγκυμοσύνη

Η Κέιτ Μίντλετον, από τη στιγμή που έγινε μέλος της βασιλικής οικογένειας, χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μία ακόμη φορά στο νοσοκομείο. Ήταν το 2012, όταν ήταν έγκυος στον πρίγκιπα Τζορτζ και υπέφερε από σύνδρομο υπερέμεσης κύησης. Τότε νοσηλεύτηκε για τρεις ημέρες.

Είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο King Edward VII’s Hospital – ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στο Marylebone που χρησιμοποιείται από τη βασιλική οικογένεια για περισσότερο από έναν αιώνα.

Η Κέιτ Μίντλετον υπέφερε και πάλι από υπερέμεση κύηση ενώ ήταν έγκυος στην πριγκίπισσα Σάρλοτ το 2014 και στον πρίγκιπα Λούις το 2018.

Ωστόσο, στις εγκυμοσύνες της στην πριγκίπισσα Σαρλότ και στον πρίγκιπα Λούις δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά δέχθηκε τη σχετική φροντίδα στο Παλάτι.

Η υπερέμεση κύηση μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αφυδάτωση και θέτει τόσο τη μητέρα όσο και το μωρό σε κίνδυνο να στερηθούν βασικά θρεπτικά συστατικά, καθώς δεν μπορούν να συγκρατήσουν το φαγητό και το ποτό.

Οι πάσχοντες μπορεί να κάνουν εμετό έως και 30 φορές την ημέρα, με εξαντλητικές και επικίνδυνες συνέπειες.

Η Κέιτ αποκάλυψε το 2020 ότι χρησιμοποιούσε διαλογισμό και βαθιές αναπνοές για να τη βοηθήσει να ελέγξει τα συμπτώματα της υπερέμεσης κύησης.

Ανάλυση των Times για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον: Ήταν κάτι πολύ σοβαρό

Η Κέιτ Μίντλετον υπεβλήθη σε ένα σοβαρό προγραμματισμένο χειρουργείο και προφανώς το επιτελείο της είχε αποφασίσει εκ των προτέρων να το ανακοινώσει μία ημέρα μετά.

Στην ανακοίνωση γίνεται σαφές ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν επιθυμεί να μοιραστεί περαιτέρω λεπτομέρειες και θέλει να κρατήσει ιδιωτικά τα προσωπικά της δεδομένα για την υγεία της. Οι Times του Λονδίνου κάνουν μια σύντομη ανάλυση για την υγεία της πριγκίπισσας.

Οι επεμβάσεις στην κοιλιά είναι συνήθως σοβαρές

Ο χρόνος που θα χρειαστεί κάποιος για να αναρρώσει από μια εγχείρηση στην κοιλιά μπορεί να ποικίλλει σημαντικά, ανάλογα με το είδος της επέμβασης που έχει υποβληθεί αλλά και με τη φυσική του κατάσταση πριν από την επέμβαση.

Το γεγονός ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για μεγάλο μέρος του επόμενου δεκαπενθημέρου υποδηλώνει ότι πρόκειται για μια αρκετά σοβαρή επέμβαση, ιδίως για μια υγιή, νέα γυναίκα. Οι γιατροί έχουν λένε ότι είναι απίθανο να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντα μέχρι τον Απρίλιο, γεγονός που υποδηλώνει την ανάγκη για περαιτέρω ανάρρωση.

Η πριγκίπισσα, μητέρα τριών παιδιών, έχει καλή σωματική υγεία. Έχει αναφερθεί ότι της αρέσει το CrossFit, η προπόνηση με βάρη και το τρέξιμο, καθώς και ότι γυμνάζεται με προσωπικό γυμναστή. Είπε επίσης στο podcast The Good, The Bad & The Rugby πέρυσι: «Ως οικογένεια, είμαστε πολύ δραστήριοι. Προσωπικά, λατρεύω το κολύμπι. Το κρύο κολύμπι, όσο πιο κρύο τόσο το καλύτερο». Η κολύμβηση σε κρύο νερό έχει συνδεθεί σε δοκιμές με την καλύτερη ψυχική υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του άγχους και της κατάθλιψης. Άλλες αναφορές έχουν δείξει ότι η πριγκίπισσα ξεκινά συχνά την ημέρα της με ένα υγιεινό πράσινο smoothie που περιέχει συστατικά όπως το λάχανο και η σπιρουλίνα.

Δεν φαίνεται το χειρουργείο να αφορούσε καρκίνο, αλλά δεδομένου του χρόνου που αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο και της αναμενόμενης αργής επιστροφής της στα βασιλικά καθήκοντα, η επέμβαση που έκανε είναι απίθανο να ήταν ήσσονος σημασίας. Η χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά μπορεί να αφορά το στομάχι, τη σκωληκοειδή απόφυση, τα νεφρά ή το έντερο ή το αναπαραγωγικό σύστημα.

Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε κοιλιακή χειρουργική επέμβαση χρειάζονται συνήθως γενική αναισθησία και η επέμβαση μπορεί να είναι ανοικτή, που περιλαμβάνει μια τομή πέντε έως επτά ιντσών, ή ελάχιστα επεμβατική, οπότε γίνονται πολλά μικροσκοπικά ανοίγματα μέσω των οποίων ο χειρουργός εισάγει εργαλεία για να χειρουργήσει.

Πολλά στοιχεία δείχνουν ότι η ανάρρωση μπορεί να ενισχυθεί με την άσκηση και την κίνηση μετά από χειρουργικές επεμβάσεις. Το NHS έχει ξεκινήσει εκστρατεία για να τερματίσει την «παράλυση της πυτζάμας», κατά την οποία οι ασθενείς χάνουν τον μυϊκό τους τόνο και γίνονται αδύναμοι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ