Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων


Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών, θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 σήμερα το μεσημέρι στα Προπύλαια, κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Κάλεσμα για το σημερινό συλλαλητήριο απηύθυνε και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, η οποία μεταξύ άλλων, αντιτίθενται στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, στο Εθνικό Απολυτήριο, στην αύξηση της χρηματοδότησης για τα σχολικά κτίρια και τις υποδομές, στην κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων, και ζητεί κάλυψη κενών σε εκπαιδευτικούς.

Την ίδια μέρα, καλεί σε καταλήψεις όλων των ΕΠΑΛ, εκφράζοντας την αντίθεση στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Παράλληλα η ΟΛΜΕ προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι προκειμένου να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στις κινητοποιήσεις.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως εκφράζει εκ νέου την αντίθεσή του τόσο στα ιδιωτικά πανεπιστήμια όσο και στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και καλεί όλες και όλους να συμμετέχουν μαζικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12.00 στο Προπύλαια.

Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας από πλευράς του αναφέρει πως «ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων».

Καταλήψεις σε σχολεία και πανεπιστημιακές σχολές κατά των μη κρατικών ΑΕΙ

Η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι στις καταλήψεις στα ΑΕΙ θα επεμβαίνει η Αστυνομία. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μαρινάκης, «το Πανεπιστήμιο δεν ανήκει σε κανέναν, ανήκει στους φοιτητές και καθηγητές. Υπήρξε άμεση επέμβαση της αστυνομίας με τις δέουσες προσαγωγές. Η αστυνομία μετά και από σχετικές ενέργειες του Πρύτανη έκανε το αυτονόητο. Επέβαλε το νόμο. Έγινε και σε πολλές άλλες καταλήψεις θα συνεχίζεται να γίνεται».

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «αυτός φαίνεται πως θα είναι από εδώ και πέρα ο τρόπος της κυβέρνησης προκειμένου να «πείσει» για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που προτίθεται να φέρει στη Χώρα. Βία και συλλήψεις, ακόμα και μέσα στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα, τότε αυτά που περισσεύουν είναι οι έφοδοι σε χώρους της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα χημικά και οι προσαγωγές».




Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ