Μαίρη Ραζή στο tromaktiko.gr: «Οι σκηνοθέτες και οι παραγωγοί δεν με χρειάζονται σε αυτή τη φάση»


Πριν λίγες εβδομάδες ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της εξαιρετικής ηθοποιού Μαίρη Ραζή, παρακολούθησα την παράσταση «Σκοτσέζικο ντους» στο θέατρο Πρόβα που συστήνω ανεπιφύλακτα σε όσους είναι πραγματικά θεατρόφιλοι και επιζητούν την ποιότητα.

Τί αποκάλυψε η Μαίρη Ραζή για την παράσταση αλλά και την τηλεόραση, το εγγονάκι της και την τεκνοθεσία;

Της: Έπη Τρίμη

Μαίρη το Σκοτσέζικο ντους είναι μια κωμωδία. Η αείμνηστη Χρύσα Σπηλιώτη θέλησε με όχημα το χιούμορ να περιγράψει όσα συμβαίνουν στον χώρο του θεάματος τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Υπήρχαν κάποιες σκηνές που εσύ να παρενέβεις σκηνοθετικά βάζοντας την γυναικεία σου πινελιά;

Η   αδικοχαμένη Χρύσα Σπηλιώτη την οποία τιμούμε με το έργο που επιλέξαμε να παρουσιάσουμε φέτος, θέλησε πραγματικά με όχημα το  χιούμορ και την σάτιρα να περιγράψει όλα όσα συμβαίνουν στα καμαρίνια και γενικά στο χώρο του θεάτρου. Εγώ δεν θα  παρενέβαινα καθόλου σκηνοθετικά βάζοντας τη δική μου πινελιά στο έργο. Πρέπει να ξέρεις ότι είμαι πολύ καλή μαθήτρια, είμαι πειθαρχημένη και κάνω ότι μου λέει ο σκηνοθέτης. Μπορεί να καθυστερώ μερικές φορές να φτάσω στο αποτέλεσμα που επιθυμεί αλλά τελικώς η ερμηνεία μου πιστεύω ότι δεν ξεφεύγει ποτέ από τις οδηγίες του σκηνοθέτη μου.

Σκοτσέζικο ντους: Τί μας αποκαλύπτουν οι Κώστας Δαρλάσης, Αιμιλία Γιακουμοπούλου & Αντώνης Ζιώγας στο tromaktiko.gr

Έτσι, σέβομαι και δεν παρεμβαίνω στην ανάγνωση του ρόλου και του έργου σε καμία περίπτωση. Σέβομαι και τιμώ την αποκρυπτογράφηση που κάνει ο σκηνοθέτης στους ρόλους και στο κείμενο.

Σε χαροποιεί το μπράβο περισσότερο των ομότεχνων στην πρεμιέρα ή περισσότερο των θεατών;

Με χαροποιεί πάντα το μπράβο του κοινού γιατί για αυτό το μπράβο δουλεύουμε. Το κοινό είναι έξυπνο και καταλαβαίνει ότι το σεβόμαστε  και ότι του προσφέρουμε ψυχαγωγία χωρίς να το προδίδουμε. Η μακροβιότητα του θεάτρου Πρόβα αποδεικνύει ότι υπάρχει ένα κοινό που μας ακολουθεί, που ξέρει την υποκριτική και αισθητική μας ταυτότητα. Το θέατρο Πρόβα έχει την δική του  σφραγίδα σαν σχήμα και φυσικά οι θεατές ξέρουν τι θα δουν. Εμείς πάντα λειτουργούμε μακριά από ταμειακές επιταγές. Η γνώμη του  κοινού μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Όταν όμως οι συνάδελφοι σε αποδέχονται αυτό είναι το μεγαλύτερο βραβείο που μπορείς να πάρεις, είναι μεγάλη τιμή.

Τώρα που έγινες γιαγιά αν το εγγονάκι σου θελήσει με τη σειρά του μεγαλώνοντας να ασχοληθεί με την υποκριτική και το θέατρο «Πρόβα» θα το ενθαρρύνεις;

Εγώ θα ήθελα ο Περσέας να κάνει ό,τι του αρέσει, μάλιστα ο πατέρας του είναι και ηθοποιός και μουσικός, παίζει κιθάρα και ο Περσέας τρελαίνεται να τον ακούει να του τραγουδάει κι αυτός να γρατζουνάει  τις χορδές τις κιθάρας. Είπα σε μία φίλη μου ότι νομίζω πως ο Περσέας θα γίνει μουσικός και η απάντηση της ήταν “ωραία μάλιστα τώρα θησαυρίσαμε”. Εμένα δεν με ενδιαφέρει το οικονομικό κόστος που μπορεί να έχει επιλογή του κάθε ανθρώπου αρκεί να κάνει αυτό που του αρέσει και να είναι ευτυχισμένος.

Άννα- Ασπασία Θεοδωράκη στο Tromaktiko.gr: «Όταν ήμουν 6 ετών και έμαθαν πως είμαι ανιψιά του Μίκη μου έδιναν γλυκά και μου έκαναν ερωτήσεις – Έφυγα στην Αγγλία και ησύχασα»

Μαίρη, σου έδωσε τα χρήματα και τη δόξα που σου αξίζει η τηλεόραση;

Αγαπώ πάρα πολύ την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ούτε ιδιαίτερα χρήματα μου έδωσε η τηλεόραση ούτε και ιδιαίτερη δόξα πήρα από αυτήν αλλά συνεχίζω να την αγαπώ και να την υπηρετώ.

Σου λείπει η τηλεόραση καθώς η τελευταία φορά ήταν στο «Καφέ της Χαράς»;

Φυσικά και μου λείπει και νομίζω ότι της λείπω και εγώ αλλά για κάποιον λόγο οι σκηνοθέτες και οι παραγωγοί δεν με χρειάζονται σε αυτή τη φάση. Ίσως τα κείμενα, ίσως οι αναγνώσεις που κάνουν σε αυτά τα κείμενα να μην ταιριάζουν σε μένα. Δεν έχω κανένα παράπονο γιατί όλοι μου έχουν φερθεί καλά αλλά μια επιχείρηση βάζει τα λεφτά της και κάνει επιλογές με τις οποίες πιστεύει ότι θα τα πάρει πίσω.

Βαγγέλης Πάνου στο Tromaktiko.gr: «Μετά από μια μεγάλη αγάπη ήρθε στη ζωή μου ένας μεγάλος έρωτας»

Τί γνώμη έχεις για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια καθώς και την τεκνοθεσία;

Εγώ προτιμώ ένα παιδί κοντά σε έναν γονιό παρά σε ένα ίδρυμα. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι ομόφυλο το ζευγάρι αρκεί να αγαπάει και να μεγαλώνει σωστά ένα παιδί. Με αγωγή, ήθος, σεμνότητα και να του παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις. Να φροντίζει για την παιδεία του την ψυχαγωγία του, την ανατροφή του. Νομίζω ότι κάθε παιδί που εισπράττει αγάπη και φροντίδα από το γονιό του δεν θα το ενδιαφέρει αν έχει είτε δύο μπαμπάδες είτε δύο μαμάδες. Ό,τι κι αν κάνουμε για το παιδί είναι λίγο. Έχω δει περιπτώσεις παιδιών που είναι ανάγωγα και κακοαναθρεμμένα και είναι παιδιά ετερόφυλων ζευγαριών. Επάγγελμα γονιός δεν υπάρχει, το μόνο που μας σώζει είναι η αγάπη και η υπευθυνότητα που έχουμε στην ανατροφή  ενός παιδιού.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ