Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: «Ήταν ένα σκουπίδι το οποίο ζούσε από τις γυναίκες», ο σύντροφος της άτυχης Γεωργίας


Νέα στοιχεία στο φως για τον σύντροφο της 41χρονης Γεωργίας που μαζί με τον 34χρονο φίλο του κατηγορούνται για τη γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη.

Στις 9 Ιανουαρίου ο εισαγγελέας άσκησε στον 39χρονο και τον φίλο του ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, με τους δύο να κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακοπή κύησης και ληστεία καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Την ίδια στιγμή, ο 39χρονος εξακολουθεί αρνείται τη δολοφονία της Γεωργίας. Μιλώντας στο Mega, ένας γνωστός του 39χρονου (αλλά και του 34χρονου) στάθηκε στον χαρακτήρα του συντρόφου της 41χρονης.

Μάλιστα, τον περιέγραψε ως ένα χειριστικό άνθρωπο που εκμεταλλευόταν τις γυναίκες για να έχει οικονομικό όφελος, ενώ έκανε λόγο για έναν άνθρωπο παραβατικό που ήταν εθισμένος στον τζόγο και στο αλκοόλ.

«Ήταν ένα παρατεταμένο ‘σκουπίδι’, το οποίο ζούσε από τις γυναίκες. Με τον συγκεκριμένο άνθρωπο γνωριστήκαμε από πολύ μικρή ηλικία. Ήταν ένας παραβατικός άνθρωπος που ήταν εθισμένος στο τζόγο και στο αλκοόλ.

Προσπαθούσε τα θύματά του, που ήταν νεαρές γυναίκες, σε μαγαζιά της Θεσσαλονίκης που σύχναζαν νέοι άνθρωποι και φοιτητές, να τα κάνει υποχείρια του, όπως και κάποιους ανθρώπους χαμηλής νοητικής δυναμικότητας, να τα φέρει κοντά του και να τα κάνει υποχείρια του. Το ίδιο ακριβώς έκανε δυστυχώς κι αυτή τη στιγμή», είπε αρχικά και τόνισε ότι «ήταν ένας θεατρίνος που ήθελε να εκτελέσει το σχέδιό του άριστα. Το σχέδιο ήταν να πάρει τα λεφτά και να σκοτώσει».

Όσον άφορα τον 34χρονο έκανε λόγο για άνθρωπο που στο παρελθόν δεν είχε κάνει κακό σε άνθρωπο.

Στο Mega μίλησε και ο δικηγόρος του 34χρονου κατηγορουμένου για συνεργία που ήταν αυτός που υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο, όπου πέταξαν το πτώμα της εγκυμονούσας.

«Όλα έγιναν καθ’ υπόδειξη του πρώτου κατηγορούμενου. Εκείνος ήξερε από που θα πάρει το μπαούλο και που θα πάει το μπαούλο και πως θα εξαφανίσει όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία. Ήξερε και τα σημεία που θα περάσει ο ίδιος για να εναποθέσει αντικείμενα της θανούσας», δήλωσε.

«Ο δόλος του εντολέα μου είναι στο γεγονός της ληστείας. Ο εντολέας μου δεν την μαχαίρωσε. Στην ουσία την ακινητοποίησε. Θα ήθελα να τονίσω πως μετά την τέλεση της πράξης της ανθρωποκτονίας, είναι μία ύστερη πράξη και γίνεται για τη συγκάλυψη και θα ερευνηθεί εάν θα τιμωρηθεί ή όχι. Αλλά σε κάθε περίπτωση έχουμε δύο διαφορετικούς χαρακτήρες. Η ειλικρίνεια του εντολέα μου πρέπει να αξιολογηθεί. Μόνος του πήγε στο τμήμα οικειοθελώς και ό,τι έχει πει έχουν προκύψει», προσέθεσε.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο μετά τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου βλέπει το φως της δημοσιότητας

Στο βίντεο που καταγράφει κάμερα ασφαλείας από παρακείμενη επιχείρηση φαίνονται οι δύο άνδρες, ο σύντροφός της άτυχης γυναίκας και ο φίλος του να μεταφέρουν το πτώμα της το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο δράστες δίνουν τις δικές τους διαφορετικές εκδοχές για το τι συνέβη και αρνούνται κάθε συμμετοχή στη δολοφονία της εγκύου. Ο 39χρονος σύντροφος της άτυχης γυναίκας φέρεται να δηλώνει πως βρισκόταν στο σπίτι και… κοιμόταν και δε γνωρίζει πώς και γιατί έγινε η δολοφονία της συντρόφου του.

Την 41χρονη Γεωργία αποχαιρέτησαν η οικογένεια, οι φίλοι και τα αγαπημένα της πρόσωπα στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, ενώ η τελετή της ταφής πραγματοποιήθηκε στα κοιμητήρια της περιοχής.

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Οδύνη στην κηδεία της 41χρονης εγκύου 

Τo τελευταίο «αντίο» στην 41 ετών γυναίκα που δολοφονήθηκε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στην Καλαμαριά, από τον σύντροφό της είπαν το πρωί συγγενείς και φίλοι της.



Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στη Νέα Κρήνη.

Τραγικές φιγούρες ήταν οι γονείς της άτυχης γυναίκας, που βρισκόταν στην 7η εβδομάδα της κύησής της, ο αδελφός της και η 13χρονη κόρη της.

Όπως μετέδωσε το thesstoday.gr  όταν λίγο πριν τις 11:00 κατέφθασε στον ναό η νεκροφόρα με τη σορό της γυναίκας οι συγγενείς της φώναζαν για τον άδικο χαμό της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η 13χρονη παρακολούθησε τα όσα διαδραματίζονται, από απόσταση ενώ στον ναό, βρίσκονταν συμμαθητές της, ώστε να της δώσουν δύναμη και να της συμπαρασταθούν.

Για τη δολοφονία κατηγορούνται ο 39χρονος σύντροφός της και ο 34χρονος φίλος του, οι οποίοι θα απολογηθούν το Σάββατο στον 4ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του GRTimes.gr:

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Γιατί κυκλοφορούσε ελεύθερος ο 39χρονος

Τα αρχετυπικά προβλήματα του πώς είναι δομημένη η ελληνική Δικαιοσύνη έχουν αναδειχθεί πολλές φορές και με πολλούς τρόπους.

Ένα κλασικό ζήτημα, στο οποίο όλοι οι παροικούντες το χώρο των δικαστηρίων συμφωνούν, είναι η καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης, ενώ τα τελευταία χρόνια, με την έξαρση των φαινομένων εγκληματικότητας αλλά και τη βίαιη και αντικοινωνική μορφή που αυτά παίρνουν, η δημόσια συζήτηση περιστρέφεται και γύρω από την αποτελεσματικότητα των ποινών που επιβάλλονται, αλλά και των διωκτικών Αρχών εν γένει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Πλέον, είναι πολλά τα παραδείγματα περιπτώσεων κατηγορουμένων για στυγερά εγκλήματα οι οποίοι αποκαλύπτεται πως έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν για άλλα αδικήματα ή έχουν καταγγελθεί ακόμα και για κακουργήματα, όμως αποφασίζεται να παραμείνουν ελεύθεροι. Τελικά, αυτοί παρανομούν ξανά, εκθέτοντας ολόκληρο το σύστημα απονομής Δικαιοσύνης.

Τελευταίο είναι το παράδειγμα του 39χρονου στη Θεσσαλονίκη, για τον οποίο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ίσχυαν και τα δύο. Ο συγκεκριμένος, ως φαίνεται, είχε καταδικαστεί πολλές φορές, με τα δικαστήρια κάθε φορά να επιβάλλουν ποινές με αναστολή, χωρίς να έχουν άμεση πρόσβαση στο ποινικό του μητρώο. Παράλληλα, είχε καταγγελθεί από την ίδια του την αδελφή για βαρύτατο αδίκημα, με τη Δικαιοσύνη πάλι να αποφασίζει να αφεθεί ελεύθερος, μη έχοντας πλήρη εικόνα του ποινικού του παρελθόντος.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι δομικό και μπορεί να λυθεί κατά βάση με την ψηφιοποίηση του ποινικού μητρώου και τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης με ένα «κλικ» σε αυτό, από έναν υπολογιστή που θα είναι συνδεδεμένος στο σχετικό σύστημα μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Πέραν αυτού, η κυβέρνηση με τις αλλαγές που σχεδιάζει στον Ποινικό Κώδικα (η δημόσια διαβούλευση ολοκληρώθηκε και αναμένεται άμεσα, ίσως και μέσα στον Ιανουάριο, να κατατεθεί στη Βουλή) σχεδιάζει να χτυπήσει το πρόβλημα της εγκληματικότητας με δύο τρόπους: από τη μία με την αύξηση των ποινών σε πολλά αδικήματα (κάτι που πολλές φορές έχει εφαρμοστεί χωρίς αποτέλεσμα, για να είμαστε ειλικρινείς), και από την άλλη με την αλλαγή της φιλοσοφίας στην επιβολή των ποινών, κάτι που αποτελεί την ουσιαστική μεταρρύθμιση που επιχειρεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πλέον (κι εφόσον ψηφιστεί το νομοσχέδιο όπως είχε αναρτηθεί) εάν κάποιος καταδικαστεί σε ποινή άνω των 3 ετών θα εκτίει υποχρεωτικά ένα μέρος αυτής στη φυλακή, ενώ για ποινές 2 ετών θα επιβάλλεται κοινωφελής εργασία, θεσμός ο οποίος προβλέπεται να επεκταθεί και για μεγαλύτερες ποινές, αντί της άμεσης αποφυλάκισης. Έτσι, θα υπάρχει μια πραγματική ποινή, ακόμη και για τους μικροεγκληματίες, με τον νομοθέτη προφανώς να θεωρεί πως μετά οι παραβάτες θα το σκέφτονται δεύτερη φορά πριν εγκληματήσουν ξανά.

Τα προβλήματα για τα οποία γράφουμε σε αυτό το άρθρο έχουν εντοπιστεί εδώ και δεκαετίες, με την έξαρση της εγκληματικότητας να τα καθιστά πλέον τεράστια και ευδιάκριτα σε όλους τους πολίτες. Ο Ποινικός Κώδικας έχει υποστεί 3 μεγάλες αλλαγές και 7 συνολικά από το 2019 έως σήμερα (κι ενώ οι προηγούμενες αλλαγές είχαν γίνει πριν από πολλές δεκαετίες), με την κατάσταση επ’ αυτών να μην έχει βελτιωθεί.

Πρέπει αυτή η νέα αλλαγή, που επιχειρεί να αλλάξει όλη τη φιλοσοφία στα δικαστήρια, να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, μαζί με τις ψηφιακές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται, προκειμένου να είναι αυτή η τελευταία φορά που θα αλλάξει ο Ποινικός Κώδικας, αφού οι συνεχείς αλλαγές έχουν ήδη δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Το σκοτεινό παρελθόν του 39χρονου

Σε βάρος του 39χρονου υπάρχουν 49 δικογραφίες για τη βίαιη συμπεριφορά του. Την ίδια στιγμή, ο 39χρονος εξακολουθεί να μην παραδέχεται τη δολοφονία της εγκύου συντρόφου του, υποστηρίζοντας ότι ήταν ο 34χρονος φίλος του που την κατακρεούργησε.

Μάλιστα, προβαίνει στους εν λόγω ισχυρισμούς τη στιγμή που υπάρχουν βίντεο που τον δείχνουν να μεταφέρει μαζί με τον 34χρονο συνεργό του τη σορό της σε μπαούλο προκειμένου να στήσουν το ενδεχόμενο ληστείας…

Ο σύντροφος της 41χρονης Γεωργίας που κατηγορείται για τη δολοφονία της επιμένει στην αθωότητά του και δεν ομολογεί ότι τη μαχαίρωσε. Ωστόσο, όλα δείχνουν πως ήταν εκείνος που, μαζί με συνεργό, που έκοψε το νήμα της ζωής της γυναίκας. Στη φωτογραφία – ντοκουμέντο άλλωστε που έφερε στο φως το MEGA δεν χωρά περιθώριο αμφισβήτησης για την ενοχή τους.

Στη φωτογραφία φαίνονται οι δύο φερόμενοι ως δράστες να μεταφέρουν στο μπαούλο την άψυχη σορός της 41χρονης εγκύου, μετά τη στυγερή δολοφονία.

Θεσ/νίκη – Στ. Μπαλάσκας για 39χρονο: «Ήταν υποχρεωμένος να πηγαίνει σε Α.Τ. να δίνει το παρών και δεν το έκανε ποτέ»

«Της έβαλαν χειροπέδες, τη φίμωσαν και την κατακρεούργησαν»

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου από τον σύντροφό της και τον 34χρονο φίλο του.



Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που κλήθηκαν να ερευνήσουν και να εξιχνιάσουν την εξαφάνιση της 41χρονης Γεωργίας, η οποία διένυε την 7η εβδομάδα κύησής της, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο σύντροφός της και ο φίλος του τη δολοφόνησαν.

Πώς έγινε η δολοφονία της 41χρονης

Μόλις η 41χρονη έγκυος μπήκε στο σπίτι του συντρόφου της μαζί του, της επιτέθηκε ο φίλος του, ο οποίος ενεργούσε σύμφωνα με το σχέδιο που είχαν καταστρώσει.

Αφού την ακινητοποίησε με την απειλή ενός μαχαιριού, στη συνέχεια της έβαλε χειροπέδες και τη φίμωσε με τη χρήση ταινίας συσκευασίας. Και οι δύο την πήγαν στο υπνοδωμάτιο, όπου της κατάφεραν πολλαπλά τραύματα με μαχαίρι στην αριστερή και δεξιά τραχηλική χώρα.

Στη συνέχεια μετέφεραν στο διαμέρισμα βαλίτσα – μπαούλο όπου έβαλαν τη σορό της και με το αμάξι του φίλου του συντρόφου της, τη μετέφεραν σε απόκρυμνο σημείο. Αμέσως μετά γύρισαν στο σπίτι του συντρόφου της, προσπαθώντας να «εξαφανίσουν» τα ίχνη και τα πειστήρια της δολοφονίας, καθαρίζοντας το διαμέρισμα και απορρίπτοντας διαδοχικά σε διάφορα σημεία της Καλαμαριάς πειστήρια του εγκλήματος, όπως τα ρούχα και προσωπικά αντικείμενα του θύματος, το μέσο τέλεσης και το στρώμα του κρεβατιού, όπου δολοφονήθηκε το θύμα.

Μάλιστα, έβαλαν νέο στρώμα στο κρεβάτι, προκειμένου να παραπλανήσουν τους αστυνομικούς που χειρίζονταν την υπόθεση ενώ αφαίρεσαν από την άτυχη Γεωργία τα 80 ευρώ που είχε πάνω της.

Το θέατρο του συντρόφου της 41χρονης εγκύου

Στο μεταξύ, ο σύντροφος της άτυχης γυναίκας εξακολουθεί να αρνείται όσα του αποδίδονται. Επιμένει πως δεν είχε καμία συμμετοχή στη δολοφονία της γυναίκας.

Ωστόσο, τόσο το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, όσο και τα «πειστήρια» τα οποία προσπάθησε να εξαφανίσει από το σπίτι όπου διαπράχθηκε το στυγερό έγκλημα, δείχνουν σύμφωνα με τις αρχές ότι ο ίδιος έπαιζε «θέατρο».

«Κοιτούσα πως θα βοηθήσω τις αρχές. Θα κάνω οποιαδήποτε ενέργεια μπορώ θα βάλω δικηγόρο στην υπόθεση , θα βάλω και ιδιωτικό ερευνητή και τεχνικούς συμβούλους, θα κάνω οτιδήποτε για την ανεύρεση της» έλεγε στην εκπομπή του Star.

Με σκυμμένο το κεφάλι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι

 



 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ