Είμαστε μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα και ήδη οι νοικοκυρές έχουν κάνει το πλάνο τους για όσα θα μαγειρέψουν προκειμένου να δώσουν χαρά στην οικογένειά τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Εμείς, μέχρι τελευταίας στιγμής θα σας παρουσιάζουμε νόστιμες και πρωτότυπες συνταγές προκειμένου να πάρετε ιδέες. (Τραγανά και γευστικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου).
Πώς θα φτιάξετε την τούρτα με κρέμα και φρούτα του δάσους
Μερίδες: 6
- 1 συσκευασία βάση για τούρτα με γεύση Βανίλια
- 2 συσκευασίες ΓΙΩΤΗΣ Crème
- 200 γρ. ινδική καρύδα
- 1 κουτί Garni ΓΙΩΤΗΣ
- 200 γρ. φρούτα του δάσους
- 2 ροδάκινα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ρούμι η λικέρ μπανάνα
- 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Διαδικασία παρασκευής
Βήμα 1: Χτυπάτε τα ΓΙΩΤΗΣ Crème, μέχρι να αφρατέψουν. Χτυπάτε το Garni με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, προσθέτετε το 1/4 στο χτυπημένο ΓΙΩΤΗΣ Crème και ανακατεύετε. Κρατάτε λίγο από το Garni για το γαρνίρισμα.
Βήμα 2: Βάζετε σε πιατέλα τη μία Βάση για τούρτα με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και τη ραντίζετε με λίγο ποτό.
Βήμα 3: Απλώνετε το 1/3 από το ΓΙΩΤΗΣ Crème και από πάνω τα μισά φρούτα, πιέζοντάς τα λίγο μέσα στην κρέμα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με τη δεύτερη βάση. Τοποθετείτε την τρίτη βάση, τη ραντίζετε με το υπόλοιπο ποτό και βάζετε την τούρτα στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Βήμα 4: Καλύπτετε την τούρτα με το έτοιμο Garni και πασπαλίζετε επάνω και γύρω-γύρω με την καρύδα. Τέλος, γαρνίρετε με το υπόλοιπο Garni που κρατήσατε.