Βαγγέλης Πάνου στο Tromaktiko.gr: «Μετά από μια μεγάλη αγάπη ήρθε στη ζωή μου ένας μεγάλος έρωτας»


Ο Βαγγέλης Πάνου γιος της θρυλικής τραγουδίστριας Πόλυ Πάνου άνοιξε την καρδιά του και μίλησε στο Tromaktiko.gr και στην Έπη Τρίμη, μεταξύ άλλων, για το restart που έκανε στην προσωπική του ζωή.

Ο Βαγγέλης Πάνου όπως δήλωσε, νιώθει πλήρης, ευλογημένος και ερωτευμένος ενώ κατάφερε κάτι που είναι ιδιαίτερα σπάνιο. Τί είναι αυτό; Να βρει τις ισορροπίες του και να ενώσει το παρελθόν με το παρόν τόσο για τον ίδιο όσο και την μονάκριβη κόρη του. Μίλησε με αγάπη και σεβασμό για την πρώην σύζυγό του καθώς και τα πλάνα και τα όνειρά του για το μέλλον ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός δεύτερου παιδιού και ενός δεύτερου γάμου.

Βαγγέλη ποια είναι η σχέση σου με τη Γωγώ Βαγενά και μητέρα της μικρής Πόλυς; Τί σε είχε κερδίσει όταν γνωριστήκατε και τί τώρα που χωρίσατε;

Άμα ξεκινάς με τόσο δύσκολες ερωτήσεις πώς θα είναι οι επόμενες; (γέλια). Τη Γωγώ την παντρεύτηκα πολύ γρήγορα, ένας έρωτας ήταν. Μέσα σε 3-4 μήνες από τη γνωριμία μας έγινε και ο γάμος μας. Βέβαια, αλλιώς τα έβλεπα στα 30 και αλλιώς στα 40. Είναι μια σοβαρή και ισορροπημένη γυναίκα, κατάλληλη για μάνα και δημιουργία οικογένειας. Την γνώρισα αμέσως μετά τον θάνατο της μάνας μου. Στις 27/10/2013 πέθανε η μάνα μου και μέσα στον Οκτώβριο γνώρισα τη Γωγώ. Δεν έψαχνα από κάπου να κρατηθώ απλά έτυχε να γίνει αμέσως μετά. Για να πω την αλήθεια δεν το είχα καν στο μυαλό μου.

Τώρα που χωρίσαμε για να σου απαντήσω στην ερώτησή σου μού συμπαραστέκεται και είναι κοντά μου. Δεν έχουμε χωρίσει γιατί έχουμε τσακωθεί. Υπάρχει ένα παιδί στη μέση, έχουν κρατηθεί οι ισορροπίες και υπάρχει άριστη επικοινωνία. Ένα ζευγάρι δεν χωρίζει για ψύλλου πήδημα, αλλά όταν τελειώνει το ερωτικό καλό είναι να χωρίσουν δύο άνθρωποι παρά να κοροϊδεύει ο ένας τον άλλο. Έφυγε το ερωτικό κομμάτι (το σε βλέπω και τρελαίνομαι) και έμεινε το ανθρώπινο.

Με την νέα σου σύντροφο Κωνσταντίνα πώς γνωριστήκατε; 

Γνωριστήκαμε απο τα social media ….μιας και έχουν μπει στην καθημερινότητά μας για τα καλά… Και την Γωγώ απο εκεί την γνώρισα. Αυτά που κοροϊδεύεις τα λούζεσαι (γέλια).

Η Κωνσταντίνα δεν ασχολείται με τα social media. Αν ασχολούταν θα είχε άπειρα μηνύματα τα οποία θα με ενοχλούσαν. Δεν χτυπάει ούτε μήνυμα στο κινητό της από το Facebook. Tώρα για ποιο λόγο μου απάντησε και βρεθήκαμε είναι μια άλλη ιστορία που ούτε εγώ δεν έχω καταλάβει. Την έχω ρωτήσει, μάλιστα, πώς αποφάσισε να μου απαντήσει. Έχει συνωμοτήσει το σύμπαν στην κυριολεξία. Επίσης, έχουμε σχεδόν ίδιο χαρακτήρα.

Βαγγέλη ποια είναι τα θετικά στοιχεία που διακρίνεις πάνω στην Κωνσταντίνα τα οποία είναι κοινά με τα δικά σου και ποια τα μη κοινά που ωστόσο σε γοητεύουν;

Σε κάποια πράγματα έχουμε διαφορετική οπτική γωνία. Εγώ, κάποια τα βλέπω πιο ανθρώπινα ενώ εκείνη πιο ρεαλιστικά. Έχουμε απίστευτη τρέλα, φαντάσου ότι δούλευε όλη την ημέρα και ήρθε και με βρήκε στην πλατεία για να κάτσουμε δύο ώρες. Έτσι λέμε κάθε βράδυ και κοιμόμαστε τέσσερις το πρωί …Θα μείνουμε πολύ σύντομα μαζί…Τώρα μένουμε μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Την Κωνσταντίνα την ερωτεύτηκα από την πρώτη μέρα. Περάσαμε και λίγο κρυφό έρωτα. Είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί. Την συμπαθεί όλος ο κόσμος που την γνωρίζει. Στέκεται δίπλα μου όπως πρέπει. Τις ώρες που είναι στη δουλειά της μου λείπει πολύ και το ξέρει και η ίδια. Θέλουμε να κάνουμε ένα παιδάκι και κάποια στιγμή. Μάλιστα, η Γωγώ μου είπε πως δεν θα είχε πρόβλημα να συνεχίσω τη ζωή μου με την Κωνσταντίνα γιατί και εκείνη νιώθει καλά μαζί της και αυτό για εμένα είναι πολύ σημαντικό καθώς υπάρχει η κόρη μου.

Βαγγέλη ζηλεύει ο ένας τον άλλο;

Όχι, σε καμία περίπτωση. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που δεν έχω ζηλέψει ούτε ένα λεπτό. Δεν μου έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Επίσης, ούτε εκείνη έχει ψάξει το κινητό μου. Δεν σημαίνει πως δεν με αγαπά ή πως είναι αδιάφορη για μένα απλά δεν ασχολείται.

Προτιμάς να κυνηγάς ή να σε κυνηγούν οι γυναίκες και ποιο πρότυπο σε ελκύει;

Βρήκα το πρότυπο που είναι εδώ μπροστά μου (σ.σ. η Κωνσταντίνα) και το απέδειξα. Μου αρέσουν οι ξανθιές και γενικώς οι ανοιχτόχρωμες γυναίκες. Όταν γνώρισα την Κωνσταντίνα της είπα «κοίτα να δεις που θα με καταστρέψεις εσύ». Όταν με ρώτησε γιατί απάντησα «γιατί είσαι ο άνθρωπος που πραγματικά γουστάρω».

Σκέφτεσαι έναν δεύτερο γάμο και να χαρίσεις ένα αδελφάκι στην Πόλυ με τη νέα σου σύντροφο;

Αυτήν την ερώτηση πρέπει να την κάνεις στην ίδια (γέλια), αν και σου απάντησα. Η Κωνσταντίνα δεν έχει παντρευτεί ποτέ, ούτε έχει παιδί. Προφανώς και το σκέφτομαι και θα ήθελα η Πόλυ να έχει ένα αδελφάκι. Στην αρχή όταν ξεκίνησε η σχέση μας είπαμε ότι εμείς οι δύο θέλουμε να περνάμε καλά και βλέπουμε. Αυτό, δεν κράτησε πάνω από δύο εβδομάδες.

Βαγγέλη ποια είναι τα όνειρά σου για την κόρη σου;

Δεν το έχω σκεφτεί να δω το παιδί μου γιατρό ή δικηγόρο ειλικρινά στο λέω. Χαίρομαι γιατί η Γωγώ είναι μια απίστευτη μάνα. Σήμερα που πήρα την Πόλυ από το Αρσάκειο μού έδωσαν συγχαρητήρια και μού είπαν τα καλύτερα για τη μικρή. Η δασκάλα της μου είπε πως είναι υπόδειγμα στο σχολείο. Το όνειρό μου είναι να μάθει να οδηγεί καλά γι΄αυτό και κάνει και καρτ.

Η Ζήνα Κουτσελίνη είναι η νονά της κόρης σου. Ποια είναι η σχέση σας και τί αγαπάς σε αυτήν;

Η Ζήνα με γνώρισε από μια συνέντευξη που κάναμε όταν πέθανε η μάνα μου το 2013. Με τη Γωγώ μόλις είχαμε παντρευτεί. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Την λατρεύουμε και εγώ και η Γωγώ και η Πόλυ. Η μικρή τρελαίνεται για την νονά της. Με την κόρη της Ζήνας την Έμμα παίζει μαζί. Είναι άριστη και στα επαγγελματικά της. Βοηθά πολύ κόσμο. Οι καλοθελητές μπορεί να λένε ό,τι θέλουν αλλά δεν με απασχολεί. Άλλο το επαγγελματικό και άλλο το προσωπικό κομμάτι. Επίσης, η νέα της βραδινή εκπομπή της είναι άριστη.

Η μαμά σου Πόλυ Πάνου έχεις πει ότι ήταν και πατέρας και μάνα. Αυτός ο θρύλος του ελληνικού τραγουδιού πώς ήταν στην καθημερινότητά της και πώς στην πίστα; Επίσης, τί κοινό είχαν οι δύο αυτές ιδιότητες στα δικά σου μάτια;

Η μάνα μου ήταν ένας απλός άνθρωπος και δεν ήταν το λεγόμενο ψώνιο. Βέβαια, το ψώνισμα στον καλλιτεχνικό χώρο πρέπει να το έχεις μέσα σου αλλιώς δεν κάνεις γι΄αυτήν την δουλειά. Ήταν η Πόλυ που την έβλεπες στο δρόμο έξω και σου μίλαγε στον πληθυντικό. Ήταν ακομπλεξάριστη και ήρεμη αρκεί να μην την πείραζες ή να μην έκανες κακό σε αγαπημένο της άτομο γιατί τότε γινόταν στην κυριολεξία Τούρκος καθώς αισθανόταν απειλή. Ποτέ στη δουλειά δεν είχε τσακωθεί, τουλάχιστον απ’ όσο ξέρω εγώ.

Μικρό σε έπαιρνε στη δουλειά μαζί της;

Ναι, από πέντε χρονών ζούσα στιγμές μαζί της και στην δουλειά της. Πολλά έχω να θυμάμαι …. Αλλά επειδή ήταν πάντα μάνα για εμένα μου έχει μείνει πολύ έντονο στο μυαλό ένα περιστατικό με τον συγχωρεμένο μαέστρο τον Παπαβασιλείου.

Η μητέρα μου τότε δούλευε στο «Μοστρού» στην Πλάκα αλλά για κάποιες ημέρες χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Μέσα στο νοσοκομείο είχε γίνει τρικούβερτος καβγάς γιατί πληροφορήθηκε κάτι που ειπώθηκε για μένα . Μεγάλη φασαρία είχε γίνει τότε… βέβαια δεν μπορώ να θυμάμαι λεπτομέρειες γιατί ήμουν 14 χρονών.

Βαγγέλη η μητέρα σου αποτέλεσε για σένα πρότυπο;

Θέλω να έχω δίπλα μου μια γυναίκα η οποία να μπορεί να είναι και λίγο αντράκι. Και εδώ κολλάει να σου πω γιατί έδεσα με την Κωνσταντίνα. Η σύντροφός μου είναι μια γυναίκα που κάνει τα πάντα μόνη της χωρίς να έχει την ανάγκη κάποιου άντρα. Μου είπε πριν ένα μήνα «εγώ είμαι ο άντρας του σπιτιού και αλλάζω μια λάμπα στο σπίτι μου αν χρειαστεί». Τα κάνει όλα μόνη της. Αυτό είναι το πρότυπο που έχω πάρει από τη μητέρα μου που ήταν μάνα και πατέρας. Η Κωνσταντίνα με τον χαρακτήρα που έχει ξέρεις πως αν δεν είσαι εκεί και της αναθέσεις μια αρμοδιότητα θα βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Τί θυμάσαι και τί κρατάς σαν φυλακτό από την αείμνηστη Πόλυ;

Μου έχει πει πολλές ατάκες οι οποίες ήταν σωστές τις οποίες έχω εφαρμόσει, άσχετα αν τότε την κορόιδευα και δεν το παραδέχτηκα ποτέ. Για παράδειγμα μου είχε πει «ο αγέλαστος άνθρωπος είναι κακός άνθρωπος». Να σου εξομολογηθώ, επίσης, πως ήμουν με την Κωνσταντίνα στο σπίτι και βγάλαμε κάποια ρούχα της και μύριζαν ακόμη την μυρωδιά της, φρίκαρα ζαλίστηκα μετά από 10 χρόνια…

Αν ζούσε η μητέρα σου τί πιστεύεις ότι θα ήταν διαφορετικό στη ζωή σου;

Δεν θα είχα την Κωνσταντίνα, ούτε τον προηγούμενο γάμο μου στο ενεργητικό μου γιατί ήταν υπέρ προστατευτική και δεν της άρεσε καμία κοπέλα ή γυναίκα που είχα είτε μικρότερη, είτε μεγαλύτερη, είτε ψηλή, είτε κοντή. Ήταν απόλυτα παρεμβατική.

Σου έλειψε η αγκαλιά και το ανδρικό πρότυπο;

Όχι, δεν θα το έλεγα.

Ποια είναι η σχέση σου με τον αδελφό σου Σάκη;

Έχουμε να μιλήσουμε πάνω από 10 χρόνια. Όταν μπαίνουν οι συγγενείς στη μέση γίνεται ο χαμός. Γι΄αυτό δεν μιλάω με κανέναν στην οικογένειά μου. Μπήκε η βιολογική μου μάνα που γέννησε εμένα και τον Σάκη ανάμεσά μας. Του έβαλε λόγια για πράγματα που δεν ισχύουν. Εκείνος θεώρησε πως είχε δίκιο. Του έκλεισα το τηλέφωνο και δεν ασχολήθηκα ξανά ποτέ.

Αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω θα άλλαζες κάτι στη ζωή σου;

Με την τωρινή μου εμπειρία θα άλλαζα πολλά. Θα τα έκανα χειρότερα αλλά όχι καλύτερα (γέλια).
Ίσως άλλαζα τις παρέες μου, τη νυχτερινή ζωή που είχα και λόγω της δουλειάς μου και των φίλων που τότε έκανα παρέα και γενικά την επιπολαιότητα που είχα όταν ήμουν μικρός.

Διαβάζεις δημοσιεύματα που σε αφορούν και πώς αντιδράς αν κάτι δεν σου αρέσει;

Δεν δίνω σημασία. Ο καθένας έχει και μια άποψη. Κοιτάς μπροστά. Οτιδήποτε μπορούν να κρίνουν. Τη σχέση που έχω τώρα, την σχέση που είχα… στην Γωγώ λένε «χαζομάρες» για μένα. Αν καθόμουν να αναλωθώ με το τί λέει ο κόσμος θα έπρεπε όλη μέσα να ασχολούμαι μόνο με αυτό. Αντέχω την κριτική αν δεν με πειράζει σε προσωπικό επίπεδο. Αν δεν με πει κάποιος Κασσελάκη κανένας δεν έχω πρόβλημα (γέλια).

Μου έδωσες πάσα. Η γνώμη σου για τον Κασσελάκη; Θα μπορούσε να είναι ο αυριανός πρωθυπουργός; Επίσης τί άποψη έχεις για την υιοθεσία παιδιών από γκέι;

Ο Θεός να μας φιλάει (γέλια). Δεν τον γνωρίζω προσωπικά και δεν μπορώ να εκφέρω κάποια γνώμη. Αλλά στο κρεβάτι του ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Υπάρχουν κάποιοι που είναι γκέι και είναι σωστοί ενώ κάποιοι είναι πιο στρέιτ από τους στρέιτ. Δεν ξέρω αν μπορεί να είναι πρωθυπουργός και να μας εκπροσωπεί στην Ευρώπη. Όχι γιατί μπορεί να μην γνωρίζει, αλλά γιατί μπορεί να κάνει πράγματα παρατραβηγμένα για τις οικογένειές μας. Δεν ξέρω πού μπορεί να το φτάσει όλο αυτό το θέμα των γκέι. Μπορεί να θελήσει να νομιμοποιήσει πράγματα τα οποία γι΄αυτόν να είναι φυσιολογικά αλλά καλύτερα να τα κρατήσει για τον εαυτό του. Γιατί να μας ενοχλούν οι γκέι και όχι οι λεσβίες;

Δεν είμαι υπέρ στο να υιοθετούν οι γκέι παιδιά και είμαι κάθετος. Ο άντρας δεν γίνεται να έχει μέσα του τη μητρότητα. Δεν μπορείς να ξέρεις μια γυναίκα τί και πώς νοιώθει με ένα παιδί και τί τρυφερότητα μπορεί να δώσει. Επειδή έχω κόρη ξέρω πως αυτά που δίνει η μητέρα της στην Πόλυ δεν μπορώ να τα δώσω εγώ ή το αντίστροφο. Ένα παιδί χρειάζεται και τους δύο γονείς και τη μάνα και τον πατέρα του.

Ασχολείσαι με ηχητικά και events. Υπήρξαν επαγγελματικές δυσκολίες ή κάποια συνεργασία που να λάτρεψες;

Κάθε δουλειά είναι ξεχωριστή. Συνεργασίες έχω λατρέψει αλλά και έχω μισήσει, σε οποιαδήποτε δουλειά συμβαίνει αυτό.

Με ποια ευχή θα ήθελες κλείσουμε τη συνέντευξή μας για όσους αγαπάς;

Να είναι καλά, να έχουν την υγεία τους και να μπορέσουν να δουν τον κόσμο λίγο πιο ρεαλιστικά γιατί οι περισσότεροι ζουν σε έναν δικό τους πλανήτη. Οι άνθρωποι που συναναστρέφομαι εγώ έχουν μια λάθος αντίληψη για πολλά πράγματα και όλο αυτό έχει δημιουργηθεί από την πολύ περίεργη εποχή που ζούμε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ