Τον γνωρίσαμε μέσα από το MasterChef, οπού και κατάφερε να μπει στην τελική τριάδα.
Μπορεί να μην κατέκτησε την πρωτιά, ωστόσο ο Γιάννης Αποστολάκης διαγράφει μια εξαιρετική πορεία, κάνοντας το όνειρο του πραγματικότητα. Αυτές τις μέρες το όνομα του Γιάννη Αποστολάκη παίζει παντού καθώς ο πατέρας του, μόλις ανέλαβε το Υπουργείο Άμυνας και φυσικά στην ορκωμοσία του Ευάγγελου Αποστολάκη «έκλεψε» τις εντυπώσεις.
Πώς κατέληξε όμως στη μαγειρική;
Πριν από το «Master Chef», ο Γιάννης Αποστολάκης σπούδαζε στα Χανιά Μηχανικός Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος (αν και με καταγωγή από το Ρέθυμνο), αλλά εγκατέλειψε τη σχολή στα τρία χρόνια για να ασχοληθεί με τη μαγειρική. Ταυτόχρονα, τα καλοκαίρια, όπως αναφέρει το Down Town Κύπρου, δούλευε ως καπετάνιος ιστιοπλοϊκών μέχρι 50 πόδια και σε ιστιοπλοϊκά ως μάγειρας. Όταν ήταν μικρός, έχει πει σε συνέντευξή του, ήθελε να γίνει αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ακολουθώντας τα βήματα του σημερινού υπουργού πατέρα του, αλλά στα 16 του άρχισε να μπαίνει στην κουζίνα (της θείας του κυρίως, που είχε ταβέρνα στο Ρέθυμνο), με αποτέλεσμα να τον κερδίσει η μαγειρική.
Πηγή: www.gossip-tv.gr