Τρώγατε κι εσείς φρέσκο αυγό σε κούπα με ψωμάκι και αλατάκι ή είστε τίποτα του Κολωνακίου;
Το είδαμε στο “x” και μας πήγε ίσαμε τριάντα και χρόνια πίσω. Ήταν κάτι που δεν ξέρω αν μου άρεσε, αλλά το έτρωγα όλο, παρά την μυρωδιά της αυγουλίλας που ανακατευόταν με το ψωμί, το πιπέρι και το αλάτι, αλλά και αυτό το διάφανο που περίσσευε από το ασπράδι.
Διαβάστε πως το αφηγείται χρήστης του διαδικτύου πιο κάτω:
“Ως παιδί ήμουν πολύ κακόφαγο… η μανούλα είχε απελπιστεί μαζί μου, τι στην καρέκλα με το σχοινί της μπουγάδας με έδεσε, τι με απείλησε, τι… τι… τι… εγώ εκεί… αρνούμουν πεισματικά να φάω!
Μέχρι που ξύπνησα και είχα στο στόμα τον κεφτέ του προηγούμενου μεσημεριού🙄… σωστό αγγελούδι 😂
Τα μοναδικά πράγματα που έτρωγα αδιαμαρτύρητα ήταν γάλα και αυγό. Ουσιαστικά με αυτά μεγάλωσα!
Ετσι λοιπόν πέρα από τις καρδάρες γάλα που έπινα καθημερινά έτρωγα και το αυγό μου, μελάτο με ψωμάκι και αλάτακι στο ποτήρι.
Χρόνια είχα να το φάω αλλά σήμερα το πρωινό μου ήταν αυτό…”
Ας θυμηθούμε πως το έφτιαχνε η μαμά!
Υλικά
-
1 αυγό
-
1 φέτα ψωμί
-
αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπρίκι νερό και το αυγό και το βάζουμε να βράσει.
-
Βήμα 2
Βράζουμε για 3 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός.
-
Βήμα 3
Αφαιρούμε από το μάτι και ρίχνουμε κρύο νερό, αφήνουμε το αυγό στην άκρη.
-
Βήμα 4
Σε ένα ποτήρι κόβουμε σε μικρές μπουκίτσες με το χέρι μας την ψίχα του ψωμιού.
-
Βήμα 5
Σπάμε το αυγό μέσα στο ποτήρι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε να πάει το αυγό σε όλο το ψωμί.
-
Βήμα 6
Γινόμαστε για λίγο και πάλι παιδιά.