ΣΥΡΙΖΑ: Φημολογούμενες αποχωρήσεις και Πολυτεχνείο «πονοκεφαλιάζουν» τον Κασσελάκη


Επιχείρηση να πέσουν οι τόνοι της εσωκομματικής αντιπαράθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ και να σταματήσει η «αιμορραγία» στελεχών

Τρόπους να πείσουν τα στελέχη εκείνα που συσπειρώνονται γύρω από την Έφη Αχτσιόγλου, να παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε να μην υπάρξει ένας νέος κύκλος αποχωρήσεων που θα «πληγώσει» ακόμα περισσότερο το κόμμα από την έξοδο της «Ομπρέλας», αναζητούν στην Κουμουνδούρου, αγωνιώντας και για την επανεμφάνιση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Παράλληλα, οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη αναζητούν την κατάλληλη «φόρμουλα» για την παρουσία του αρχηγού της στην 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, κάτι που δεν σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται.

Ο «βραχνάς» του Πολυτεχνείου

Από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε το δικό του μνημόνιο, οι δυνάμεις που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, δεν υποδέχονται τα στελέχη του με ιδιαίτερα φιλικές διαθέσεις. Μάλιστα, εκτός από «γιούχες», έχουν υπάρξει και σπρωξίματα με μέλη ομάδων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Βέβαια, τα τελευταία χρόνια τα πράγματα κάπως είχαν ηρεμήσει, αλλά η κόντρα αυτή καλά κρατάει. Και αυτό το πρόβλημα δεν το έχει δημιουργήσει σε καμία περίπτωση ο Στέφανος Κασσελάκης. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος ζητάει επίμονα να πάει στο Πολυτεχνείο.

Και κάπου εδώ ξεκινάει το πρόβλημα. Αφενός, γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο νομίζει – τουλάχιστον στον κόσμο της ευρύτερης Αριστεράς, που δεν βλέπει με ιδιαίτερα θετικό μάτι τον εξ Αμερικής ορμώμενο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ζητάει stock options για τους εργαζόμενους αντί αυξήσεων μισθών και συλλογικών συμβάσεων και διατήρηση των φοροαπαλλαγών για το κεφάλαιο.

Από την άλλη, υπάρχει ένα ακόμα αντικειμενικό πρόβλημα. Αυτό δεν είναι άλλο παρά η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να βρει κόσμο ακόμα και για να παρουσιάσει οργανωμένο δικό του μπλοκ στην πορεία, αλλά και για την είσοδο στον χώρο του Πολυτεχνείου. Η νεολαία του κόμματος ετοιμάζεται να πορευτεί προς την αμερικανική πρεσβεία με τον ΣΦΕΑ (Σύνδεσμος Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών).

Παράλληλα, στη σύσκεψη του οργανωτικού που πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη -μέρος της οποίας παρακολούθησε ο Στέφανος Κασσελάκης- παρουσία και των Οργανώσεων Μελών της Αττικής, όπου έγινε εμφανές το «άδειασμα» των οργανώσεων από τα ενεργά μέλη, που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έναν «κλοιό» ασφαλείας για τον αρχηγό τους.

Με βάση τα παραπάνω και παρότι οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη δεν ανοίγουν τα «χαρτιά» τους, οι πληροφορίες αναφέρουν πως σκέφτονται δύο σενάρια. Το πρώτο είναι το να μην καταθέσει στεφάνι στον χώρο του Πολυτεχνείου, αλλά στο πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Το δεύτερο, να γίνει μια πρωινή «καταδρομική» είσοδος στο Πολυτεχνείο, τα ξημερώματα της Παρασκευής και να καταθέσει εκεί στεφάνι. Ακόμα, πάντως, οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί.

«Χείρα φιλίας» προς τους «6+6»

Μετά την αποκάλυψη του ραντεβού των Ράνιας Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη με τους Νάσο Ηλιόπουλο και Αλέξη Χαρίτση, πρόσωπα κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη εστιάζουν στην επιλογή του να τείνει χείρα φιλίας, προς τα στελέχη που βρίσκονται κοντά στην Έφη Αχτσιόγλου.

Μάλιστα, ανέφεραν πως οι γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα σειρά επαφών με στελέχη των «6+6», ακόμα και με ορισμένα από την «Ομπρέλα», επιχειρώντας να τους εξηγήσουν την ανάγκη να πορευτούν όλοι μαζί.

Το ερώτημα είναι αν θα πετύχουν κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα, καθώς ανάμεσα στα στελέχη των δύο πλευρών επικρατεί αμοιβαία καχυποψία.

«Ανακούφιση» για το δημόσιο ραντεβού

Οι ίδιες πηγές σχολίασαν και το δείπνο του Αλέξη Τσίπρα με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, υποστηρίζοντας πως είναι απόλυτα ικανοποιημένη από το γεγονός ότι η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε δημόσια.

Έτσι, ισχυρίζονται πως δεν υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία νέου κόμματος στην κεντροαριστερά, υπό την ηγεσία του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου και με τη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού, καθώς εκτιμούν πως αν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο, τότε η συζήτηση των δύο θα γίνονταν μακριά από δημόσιους χώρους.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ