Φαίη Μπακογιώργου: Τι έλεγαν η σπιτονοικοκυρά, η μητέρα και η αδερφή της μετά τον θάνατό της


Φαίη Μπακογιώργου: Σε αποκαλύψεις, που πραγματικά προκαλούν σοκ, προέβη σήμερα Παρασκευή (10/11) ο πατέρας της αδικοχαμένης Φαίης, Νίκος Μπακογιώργος.

Μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, ο κ. Μπακογιώργος επεσήμανε ότι στην προσπάθειά του να βρει την κόρη του έφαγε άπειρο ξύλο, τριγυρνώντας σε κακόφημα μέρη. Μάλιστα όπως είπε του είχαν σπάσει όλα τα πλευρά.

Φαίη Μπακογιώργου: Έπαιζε θέατρο η σπιτονοικοκυρά

Λίγο καιρό μετά το θάνατο της άτυχης 23χρονης η σπιτονοικοκυρά έλεγε στους γείτονες με τους οποίους είχε επαφή – και δεν είχε με πολλούς καθώς οι περισσότεροι την φοβόντουσαν – ότι άδικα την κατηγορούν για τον θάνατο του κοριτσιού.



Ήξερε ότι τα βλέμματα των αρχών είχαν στραφεί πάνω της και όσοι την ρωτούσαν για το κορίτσι εκείνη τους έλεγε με ύφος θλίψης «Μα είναι δυνατόν να κατηγορούν εμένα; Εμένα που την πρόσεχα και τη βοηθούσα»;

Ελάχιστοι βέβαια πίστευαν τα λεγόμενά της και ελάχιστοι ήθελαν να έχουν επαφή μαζί της. Την περιγράφουν ως ένα αγρίμι το οποίο δεν τολμούσες καν να κοιτάξεις κι αν έδειχνες ενδιαφέρον για τη Φαίη όσο ήταν εν ζωή εκείνη απαντούσε απότομα και άλλες φορές αθυρόστομα προκαλώντας φόβο στους γείτονες. Οι γείτονες δεν ήθελαν ούτε καλημέρα να έχουν μαζί της και εκείνη φρόντιζε πολύ καλά γι’ αυτό.

Δεν ήθελε κανείς να ξέρει λεπτομέρειες για όσους φιλοξενούσε στο σπίτι της και για όσους μπαινοέβγαιναν στο κολαστήριο της Δροσοπούλου.

Σε όλους είχε κάνει αίσθηση το γεγονός ότι όταν μετακόμισε στη γειτονιά τους έλεγε πως είναι δικηγόρος ενώ σε άλλους παρουσιαζόταν ως μια πονεμένη μητέρα που είχε χωρίσει τον άνδρα της λόγω κακοποιητικής συμπεριφοράς και μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία καθώς είχε σοβαρά προβλήματα υγείας τόσο η ίδια όσο και η μία της κόρη. Στη γειτονιά αυτό που γνώριζαν ήταν ότι έχει δύο κόρες οι οποίες δεν έμεναν μαζί της και πως η μία έμενε στα νότια προάστια. Ακόμη τους έλεγε ότι βοηθάει άπορους συνανθρώπους μας και πως η αδερφή της Φαίης ήταν το…. ψυχοπαίδι της. Μάλιστα την αποκαλούσε με το παρατσούκλι “Μπουμπού”.



 

Η μητέρα της Φαίης από την άλλη ήταν άγνωστη στη γειτονιά. Το μόνο που γνώριζαν ορισμένοι είναι ότι είχε θέματα υγείας και μάλιστα 24ωρες πριν τη σύλληψη της επικοινώνησε με γειτόνισσα λέγοντας της ότι χρειάζεται ορισμένα φάρμακα

Τέλος η αδερφή της ατυχής κοπέλας έμοιαζε πολύ στην μαστροπό λένε οι γείτονες. Ήταν σκληρή, αγενής και έδειχνε να μην θλίβεται ιδιαίτερα για τον χαμό της αδερφής της. Μόλις την Δευτέρα εμφανίστηκε στη γειτονιά, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι – κολαστήριο. Μιλούσε ταραγμένη στο τηλέφωνο. Έδειχνε ανήσυχη και αρκετά εκνευρισμένη.

Φαίη Μπακογιώργου: Ψάχνουν και για άλλα θύματα της 57χρονης

«Η Φαίη και η Χριστίνα ίσως δεν ήταν τα μόνα θύματα της σπιτονοικοκυράς». Αυτή είναι η εκτίμηση έμπειρων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετείχαν στις έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 23χρονης στην Κυψέλη. Το παρελθόν της 57χρονης, που οδήγησε στο θάνατο δύο γυναίκες μέσα σε 5 μήνες, αναμένεται να βρεθεί το επόμενο διάστημα στο μικροσκόπιο των Αρχών, καθώς οι αστυνομικοί θεωρούν σχεδόν απίθανο η δράση της σπιτονοικοκυράς να ξεκίνησε «ξαφνικά» την τελευταία τριετία. Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε κατά την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, η 57χρονη είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, καθώς είχε εμπλοκή σε υποθέσεις κλοπής και απάτης. Οι αστυνομικοί θα αναζητήσουν και άλλα θύματα εκμετάλλευσης της σπιτονοικοκυράς, για να διαπιστωθεί εάν εξωθούσε συστηματικά γυναίκες στην πορνεία και την επαιτεία.

«…Κατά βάσιμες πληροφορίες, η μηνυόμενη συνεργαζόταν με τρίτους για την έκδοση πλαστών εγγράφων σε αλλοδαπούς (άδειες παραμονής κ.ά.)», ανέφερε μεταξύ άλλων στη μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει ο πατέρας της 23χρονης αναζητώντας απαντήσεις για το θάνατο της κόρης του. Οι συγκεκριμένες έρευνες πατέρα και ντετέκτιβ φαίνεται να αποκαλύπτουν την… εμπλοκή της 57χρονης σπιτονοικοκυράς σε διαφορετικές παράνομες δραστηριότητες. Μάλιστα φέρεται να υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις από μαρτυρίες προσώπων ότι η 57χρονη δεν εξωθούσε μόνο τη Φαίη στην πορνεία και την επαιτεία. «Γδύσου, μωρή, πού τα έκρυψες τα λεφτά; Πήγες στη Φωκίωνος, μου χρωστάς λεφτά», φώναζε η 57χρονη στην άτυχη Φαίη, σύμφωνα με γείτονές της.

Σιωπηλοί γείτονες

«Ακούγαμε μετά τις 12 το βράδυ φωνές και φασαρίες. Τη χτυπούσαν. Ακούγαμε φωνές». «Ήταν μόνιμα χτυπημένη σε όλο της το σώμα. Στο πρόσωπο, στα χέρια, στα πόδια. Ήταν εμφανή τα σημάδια». «Η μάνα της τη χτύπησε μπροστά μου γιατί δεν της είχε πάει χρήματα». Πρόκειται για μερικές από τις δεκάδες μαρτυρίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά την εξιχνίαση της δολοφονίας της Φαίης Μπακογιώργου. Γείτονες, φίλοι και γνωστοί της 23χρονης, που γνώριζαν τη φρίκη, παρέμεναν για χρόνια σιωπηλοί θεατές σε ένα καθημερινό βασανιστήριο, χωρίς ποτέ τους να επιχειρήσουν να το τερματίσουν. Λίγες μέρες πριν η νεαρή εντοπιστεί νεκρή, τυλιγμένη μέσα σε μία κουβέρτα, περιπολικό της Άμεσης Δράσης και πυροσβεστικό όχημα είχαν βρεθεί στο «κολαστήριο» της οδού Δροσοπούλου, όταν γείτονες είδαν το ένα παιδί της νεαρής να κρέμεται από το μπαλκόνι. Κι όμως, ακόμα και μετά τη δολοφονία της, η Φαίη έμεινε για έναν μήνα στα αζήτητα στο ψυγείο του νοσοκομείου «Ελπίς», ενώ χρειάστηκαν τρεις προκαταρκτικές έρευνες από διαφορετικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. μέχρι την εξιχνίαση της σοκαριστικής υπόθεσης.

Η μηνυτήρια αναφορά

«Η πρώτη εικόνα της Φαίης όταν την αντίκρισαν ήταν αυτή μιας βάναυσα κακοποιημένης νεαρής γυναίκας και προφανώς επρόκειτο για θύμα ανθρωποκτονίας», αναφέρει σε άλλο κομμάτι της μηνυτήριας αναφοράς ο πατέρας, μεταφέροντας τα όσα του είπε ο άνδρας που εντόπισε νεκρή την κόρη του πριν από δύο χρόνια. Οι παραπάνω μαρτυρίες που συγκεντρώθηκαν από τις ιδιωτικές έρευνες του πατέρα δρομολόγησαν μερικούς μήνες μετά την εξιχνίαση. «…Οι γείτονες άκουγαν συστηματικά από το φωταγωγό της πολυκατοικίας να βρίζουν τη Φωτεινή και να τη χτυπούν. Να ασκούν ψυχολογική σε βάρος της βία, να επαιτεί καθημερινά και να εκδίδεται σε Πακιστανούς. Μάλιστα, όταν η Φωτεινή έμεινε έγκυος, η μηνυόμενη τη χτυπούσε στην κοιλιά με λακτίσματα για να αποβάλει. Οι γείτονες έβλεπαν συνέχεια τη Φωτεινή με μάτια μαυρισμένα, σπασμένο χέρι, γρατζουνιές στο λαιμό της και μέσα στα αίματα», περιγράφει ο πατέρας.

Φαίη Μπακογιώργου: Τι έλεγε η μητέρα

«Η ψυχολογία μου είναι χαμένη. Δεν υπάρχει… Μαθαίνω ποιος ή ποιοι το έκαναν όλο αυτό. Και; Μου γύρισαν πίσω το παιδί μου; Σίγουρα θα είναι μία δικαίωση, αλλά για μένα δεν αλλάζει κάτι. Στο χώμα θα είναι πάντα. Το βράδυ δεν κοιμάμαι. Αισθάνομαι σαν να με έχουν σκοτώσει. Όχι μία φορά. Τέσσερις. Μαζί με τη Φαίη μου και τα παιδάκια της». Κι όμως, αυτά ήταν τα λόγια της μητέρας της 23χρονης σε τηλεοπτική συνέντευξή της στο MEGA, λίγους μήνες πριν τη σύλληψή της. Η γυναίκα που έβλεπε χωρίς να αντιδρά την κόρη της να αργοπεθαίνει θέλησε να αποπροσανατολίσει τις Αρχές και την κοινή γνώμη παρουσιάζοντας στους τηλεθεατές μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ