Πόλεμος στο Ισραήλ: «Η Χαμάς μεταφέρει όπλα και τρομοκράτες με ασθενοφόρα» – Ακήρυχτος πόλεμος και στη Δυτική Όχθη


Πόλεμος στο Ισραήλ: Μία ηχογραφημένη συνομιλία μεταξύ ενός μαχητή της Χαμάς και ενός πολίτη της Γάζας αποκαλύπτει ότι η στρατιωτική οργάνωση χρησιμοποιεί ασθενοφόρα, με σκοπό να μεταφέρει όπλα και τρομοκράτες εντός της Λωρίδας.

«Αδελφέ μου, υπάρχει ένα ασθενοφόρο. Αν ενημερώσω, θα έλθει σε εσένα και θα σε πάει στην πόρτα του σπιτιού σου», ανέφερε ο πολίτης. «Τα ασθενοφόρα πάνε και έρχονται, μπορώ να φύγω με όποιο θέλω», ακούγεται να απαντά συντονιστής των επιχειρήσεων της Χαμάς.

«Η Χαμάς έχασε τον έλεγχο της βόρειας Γάζας», σύμφωνα με το Ισραήλ

Η Χαμάς έχει χάσει τον έλεγχο του βόρειου τμήματος της Γάζας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού. Ο ισραηλινός στρατός είχε τονίσει προηγουμένως ότι οι χερσαίες δυνάμεις του χώρισαν τη Γάζα στα δύο, υπογραμμίζοντας ότι πλέον, υπάρχει βόρεια και νότια Γάζα.

Τουλάχιστον 10.569 είναι οι νεκροί στη Γάζα

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι περπατούν χιλιόμετρα για να αποφύγουν τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς στον βορρά, ωστόσο συνεχείς επιθέσεις γίνονται και στον νότο, με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να τονίζουν ότι πουθενά δεν υπάρχει ασφάλεια.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αρνήθηκε ξανά την προοπτική μιας κατάπαυσης του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων.

Δείτε live εικόνα από τη Γάζα

CNN: «Οι ΗΠΑ είπαν στο Ιράν ότι δεν επιδιώκουν την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή»

Σύμφωνα με το CNN, ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν λάβει «πρόσθετα μέτρα για άμεση επικοινωνία με το Ιράν», επειδή «δεν επιδιώκουν την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή».

«Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι οι στρατιωτικές μας ενέργειες δεν υποδηλώνουν αλλαγή στη στάση μας για τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η αναφορά έρχεται μετά από την επίθεση που πραγματοποίησαν νωρίτερα οι ΗΠΑ σε μια αποθήκη όπλων που χρησιμοποιούν οι «Φρουροί της Επανάστασης» και πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν στην ανατολική Συρία.

Εξετάζεται ως «τρομοκρατική επίθεση» περιστατικό με πυροβολισμούς στη Δυτική Όχθη – Δύο Ισραηλινοί τραυματίες

Δύο Ισραηλινοί τραυματίστηκαν μετά από πυροβολισμούς κοντά σε οικισμό στη Δυτική Όχθη, με τις ισραηλινές αρχές να σημειώνουν ότι εξετάζεται αν το περιστατικό ήταν «τρομοκρατική επίθεση».

Οι τραυματίες δέχτηκαν πυροβολισμούς ενώ ήταν στο όχημά τους, ενώ μέσα στο αυτοκίνητο ήταν και ένα μωράκι πέντε μηνών που, ευτυχώς, δεν έχει τραυματιστεί.

Ισραηλινοί στρατιώτες «διαφημίζουν» ανοιχτά τις κακοποιήσεις Παλαιστινίων κρατούμενων

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz παρουσιάζει φωτογραφίες με Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση και φωτογραφίες:

Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου: Η Χαμάς κάνει «ανταρτοπόλεμο» στην πόλη της Γάζας

Οι μαχητές της Χαμάς, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου, πραγματοποιεί επιθέσεις του τύπου «χτυπάω και φεύγω», με τις Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ να επικεντρώνουν τις αμυντικές προσπάθειές τους στο κέντρο της πόλης της Γάζας.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

Η Washington Post αφαίρεσε γελοιογραφία για τη Χαμάς μετά από αντιδράσεις

Η Washington Post αφαίρεσε μια γελοιογραφία που απεικονίζει έναν ηγέτη της Χαμάς, ο οποίος έχει δεθεί με παιδιά και μια γυναίκα ως ανθρώπινες ασπίδες μετά από αντιδράσεις.

Το σκίτσο χαρακτηρίστηκε «ρατσιστικό» από πολλούς χρήστες των social media και όχι μόνο.

Δείτε το σκίτσο:


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ