Υλικά
600 γρ. κιμάς από στήθος γαλοπούλας, περασμένος, χωρίς την πέτσα, μία φορά από το χοντρό κόσκινο (ο κιμάς γαλοπούλας κολλάει στα χέρια, γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο κρύος, κατευθείαν από το ψυγείο)
1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
60 γρ. παξιμάδι ολικής άλεσης, τριμμένο στο μούλτι μέχρι να γίνει σκόνη
1/2 φλιτζ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
1 ασπράδι
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
1/2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα (σε μπαχαράδικα) ή γλυκιά
1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού κάρι
30 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το ταψί
αλάτι, πιπέρι φρσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
180 γρ. γιαούρτι αγελάδος με 2% λιπαρά
2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
τα φύλλα από 4 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο ή 1 κουτ. σούπας ξερό δυόσμο, κοπανισμένο
το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και ελαφρώς κοπανισμένη
30 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
8 αραβικές πίτες
20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ για 10 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας, προσθέτουμε 4 – 5 κουτ. σούπας παγωμένο νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
Χωρίζουμε τον κιμά σε 8 κομμάτια, τα οποία πλάθουμε σε μακρόστενα κεμπάπ πάχους περίπου 3 εκ. και μήκους 6 εκ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί.
Βάζουμε τα κεμπάπ στο ταψί, σκορπίζουμε δίπλα τα ντοματίνια, αλατοπιπερωμένα, και ψήνουμε για περίπου 6 – 7 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού. Πάνω σε κάθε αραβική πίτα βάζουμε ένα κεμπάπ και ντοματίνια, περιχύνουμε με λίγη σάλτσα και συνοδεύουμε
Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου