20 συγκλονιστικά σκίτσα που δείχνουν τι πάει στραβά στην κοινωνία μας


20 συγκλονιστικά σκίτσα: Ο Daniel Garcia είναι επαγγελματίας εικονογράφος με ιδιαίτερη αγάπη για πολιτικά, κοινωνικά και πανανθρώπινα ζητήματα

Έχει πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας με διάφορες εκδόσεις και εταιρείες παγκοσμίως. Ζωγραφίζει τα σχέδια με το χέρι και έπειτα τα χρωματίζει στο τάμπλετ, λέει το boredpanda.

Κάθε σκίτσο του παίρνει περίπου 1 με 3 ημέρες για να φτιαχτεί, ανάλογα με το πόσο περίπλοκο είναι. «Πώς μεταβάλλονται οι σχέσεις μας λόγω της τεχνολογίας;», «Θέλουμε να σώσουμε τον κόσμο, αλλά πόσο εξαρτημένοι είμαστε από την εκμετάλλευση των αδύναμων;», «Ποιες είναι οι ιδέες που μας ελευθερώνουν και ποιες μας κρατούν φυλακισμένους;», είναι μερικά μόνο από τα σημαντικά ζητήματα με τα οποία ασχολείται.

Να 20 από τα σκίτσα του:

1. Κάτι για όσους κάνουν κήρυγμα εναντίον των εκτρώσεων

1 17
20 συγκλονιστικά σκίτσα που δείχνουν τι πάει στραβά στην κοινωνία μας

2. Οι προσωπικοί σου δούλοι

2 15

3. Καθάρισε τον πλανήτη

3 12

4. Διαφορά φύλου

4 10

5. Φτώχεια

5 7

6. Περπατώντας μαζί

6 6

7. Υπερεργασία

7 6

8. Η εκμετάλλευση της υγείας

8 6

9. Σχέσεις

9 6

10. Ο Αμαζόνιος καίγεται

10 6

11. Η επιτυχία

11 6

12. Σκοτώνοντας τη δημιουργικότητα

12 5

13. Πόλεμος και επιχειρήσεις

13 6

14. Fake News

14 5

15. Σε ποιον ανήκει το νερό

15 5

16. Πλαστικές νησίδες

16 5

17. Κατάσκοποι στο Facebook

17 5

18. Πολιτικοί

18 5

19. Εσύ, εσύ, εσύ

19 4

20. Ελευθερία

20 3

Πηγή άρθρου: mikropragmata.lifo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς θα έμοιαζε η ζωή μας αν δεν λέγαμε ψέματα;

Δείτε κι άλλα σκίτσα που δείχνουν ξεκάθαρα ότι κάτι δεν πάει καλά στον πλανήτη

Μέσω της τέχνης πολλοί καλλιτέχνες έχουν περάσει τα δικά τους μηνύματα για τη σύγχρονη εποχή. Ένας από αυτούς είναι και ο Αυστριακός εικονογράφος Γκέρχαρτν Χάντερερ, ο οποίος μέσα από τα σατιρικά του σχέδια θέλησε να επισημάνει πως η τελειότητα απέχει κατά πολύ από τη σημερινή κοινωνία. Όλα γίνονται με πολύ λάθος τρόπο, ειδικά με την υπερβολική χρήση της τεχνολογίας.

Ο καλλιτέχνης που βρέθηκε ακόμα και στο δικαστήριο για το βιβλίο «Η Ζωή του Ιησού» προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, ειδικά από την Καθολική Εκκλησία, καταδικάστηκε στην Ελλάδα με ποινή 6 μηνών με αναστολή. Λίγους μήνες αργότερα, αυτή η ετυμηγορία διορθώθηκε κατόπιν έκκλησης και ο Γκέρχαρντ Χάντερερ αθωώθηκε.

Ωστόσο υπάρχει υλικό με εικονογραφήσεις που αποτυπώνουν ξεκάθαρα το πόσο λάθος δρόμο ακολουθούμε όλοι. Ξεχωρίζουν εκείνα τα σκίτσα με την τεχνολογία που έχει μπει για τα καλά πλέον στη ζωή μας και μας έχει αποξενώσει ακόμα και απ’την οικογένεια, την κλιματική αλλαγή με την καταστροφή του περιβάλλοντος,  το πόσο μπάχαλο είναι πια η Βουλή κάθε χώρας και τα drone που μπορεί κάποιος να μας βγάλει φωτογραφία χωρίς να το καταλάβουμε. Αν και για να μιλάμε πιο σωστά, όλα τα σκίτσα του Αυστριακού εικονογράφου, αξίζουν.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ